Sport

2010.05.17. 18:09

Tatán megtartják szerdán a Kihívás Napját

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.

kemma.hu

 Akkor, május utolsó szerdáján 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1578 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 8 millió negyedórás testmozgást végeztek.

Szerdán, a mostoha időjárás ellenére is több helyen megtartják a Kihívás Napja rendezvényeit. Tatán a verseny központja a THAC pálya lesz reggel 8 és délután 17 óra között. A többi helyszín a tervek szerint az Öreg-tó és a Cseke-tó valamint óvodák és iskolák.
Nevezési lapok a polgármesteri Hivatal portáján valamint a THAC pályán szerezhetők be. A kitöltött  lapokat 17 óráig lehet folyamatosan leadni a versenyközpontban, ahol pólókat sorsolnak ki.

A nagy országos sorsoláson minden ezer kitöltött lap után egy kerül be településenként a sorsolási kerékbe ahol kerékpár, hálózsák, sátrak, focilabdák és egyéb sporteszközök találnak gazdára.
Tatabányán a tervezett szabadtéri rendezvények elmaradnak. A saját programmal résztvevő iskolák, óvodák és sportegyesületek rendezvényeiket természetesen megtarthatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!