Sport

2010.05.22. 23:55

Öt percig tartott egy másodperc

Hihetetlen izgalmakat hozott a bajnokesélyes elleni összecsapás. Az utolsó másodpercben négy kiállítás és egy ötméteres „született”, valamint a vízművesek egyenlítő találata.

Petrik József

Kiss szemfüles góljával szerzett vezetést a Tatabánya a fővárosiak ellen. Aztán fordítani tudott a budapesti alakulat, de az utolsó percben egyenlítettek a házigazdák.

A második felvonás egy elhibázott hazai ötméteressel indult, ebből emberelőnybe került a Neptun gárdája, és gólra is váltotta a kínálkozó lehetőséget. Boncöldi ejtése azonban csak a szépítést jelentette a negyed végén a vendéglátóknak. A folytatásban kétgólos vezetése tudatában túlságosan is megnyugodtak a fővárosiak, Veilandics azonban bravúrok sorát mutatta be a kapuban és ennek, valamint Kiss hatékony centermunkájának köszönhetően 6-5-re átvette a vezetést a vízműves alakulat. Két másodperccel a negyed lefújása előtt azonban egalizálta hátrányát a vendég együttes. Így a mindent eldöntő utolsó nyolc percre 6-6-tal fordultak a csapatok.

A fővárosiak kaptak előbb lábra, és két góllal megugrottak. Egy Csányi-bomba a felzárkózást jelentette, majd Kiss 1 perc 20 másodperccel a vége előtt egyenlített. A vendégek azonban újból megszerezték a vezetést, és már csak három-négy másodperc volt hátra, amikor a hazaiak előnybe, majd kettős emberfórba kerültek. A kiállított játékos azonban egy lövést leblokkolt, közben megszólalt a mérkőzés végét jelző duda. Óriási vita keveredett a parton és a medencében is. Ennek hevében további két Neptun-pólóst küldtek ki a medencéből. Egyébként ennek a tömeges kiállítás-sorozatnak az eredménye a Tatabánya „rossz” emberfór-statisztikája, hiszen a TVSE ténylegesen csak négy emberelőnyös helyzetet tudott megjátszani és abból hármat „bevert”...

Ettől függetlenül a zsűri asztalnál megszületett a szabályoknak megfelelő döntő. Ha kiállított játékos szándékosan akadályozza a játékot, akkor ötméterest kell ítélni. Az időmérő órát visszaállították egy másodpercre – az ötperces huzavona után – majd Ofner bevarrta az egy pontot érő büntetőt, és most már valóban lefújták a találkozót.

Gombos Gábor: - Régen nem látott izgalmak között agilis, elszánt játékunk döntetlent eredményezett.

Vízilabda Ob I. B, rájátszás az 1-9. helyért
TVSE – Neptun VSC 10-10 (2-2, 1-2, 3-2, 4-4)
Tatabánya, 100 néző, vezette: Marnitz, Bors.
Vízmű SE: Veilandics – Zantleitner, Csányi 2, Ofner 2, Zácsik 1, Kiss Sz. 2, Kővári. Csere: Boncföldi 3, Csanádi. Mb. edző: Gombos Gábor.
Gól emberelőnyből: 8/4, illetve 7/4.
Gól ötméteresből: 4/3, illetve 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!