Sport

2010.05.09. 13:03

Nagy lehetőséget szalasztott el a Tatabánya a fővárosban

A Tatabányai Vízmű SE 14-13-ra kikapott a KSI otthonában a vízilabda OB I. B hétvégi fordulójában.

Petrik József

Vízilabda OB I. B, rájátszás a 1-9. helyért
KSI – TVSE 14-13 (3-3, 2-5, 4-4, 5-1)
Budapest, Széchy-uszoda, 100 néző, vezette: Madarass, Bátori.
Tatabánya: Vincze Zs. – dr. Vincze B. 2, Boncföldi 1, Ofner 5, Zácsik, Kiss Sz. 1, Csapó 1. Csere: Zantleitner 2, Kővári, Simon 1, Csanádi. Mb. edző: Gombos Gábor.
Gól emberelőnyből: 8/3, illetve 6/2.
Gól ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.

A kulcscsontját tört Gombos Gábor megbízott edzőként igyekezett segíteni Zantleitner Tamásnak, akinek a vízben is helyt kellett állnia, hiszen még további két játékosa – Mányai és Csányi – sem tudott a gárda rendelkezésére állni. Ennek ellenére jól kezdett a vízműves alakulat. Az első játékrészben jól tartotta a lépést a lendületes fővárosiakkal szemben. Aztán a második felvonásban megnyugtató előnyre tettek szert a vendégek. Már három góllal is vezetett a Tatabánya. A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét a Vízmű SE. A háromgólos vezetés – elvileg – ki kellett, hogy tartson a találkozó végéig. Ekkor azonban fokozatosan elfogytak, kipontozódtak a védőjátékosok a TVSE-nél és a játékvezetők is inkább a sportiskolásokat támogatták ítéleteikkel. Rendre olyan szituációkban ítéltek a budapestiek javára, amikor azok lefordulásból úgynevezett könnyű gólokat szerezhettek. De az is tény, hogy az addig taktikusan játszó vendégek elfelejtették használni a fejüket. Amit három játékrész alatt felépítettek, az egy negyed alatt lerombolták.
A Tatabányai VSE szokatlanul sok gólt kapott, és ez megbosszulta magát, így a KSI ismét túljárt a kék-fehérek eszén. Pedig, amennyiben nyerni tudott volna a TVSE, úgy a tabella élére ugrott volna.

Zantleitner Tamás: – Három negyednyi jó játék is kevésnek bizonyult, és egy góllal vesztettünk. Itthon három negyedig gyengén pólóztunk, és akkor is kikaptunk egy góllal. Nem tudom melyik a jobb...?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!