Sport

2010.05.09. 12:03

Buzánszky 85 évesen is labdába rúgott - fotóval

Születésnapján köszöntötték Buzánszky Jenőt, Az Aranycsapat játékosát, olimpiai bajnok labdarúgót a helyi stadionban; abban az intézményben, amely képviselő-testületi döntés alapján hamarosan felveszi nevét.

Rafael Balázs

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Buzánszky Jenő: Tanuljátok meg, nem a közönség hozza a focit, hanem ti hozzátok be jó focival őket a meccsekre (Fotó: R. B.)
[/caption]Jenő bácsi, aki a városban él évtizedek óta, pályája, labdarúgói- és edzői múltja is ideköti, örömmel fogadta a hozzá szóló laudációkat, stílszerűen a zöld gyepen. Egy kicsit focizott is, majd a Dorog - Csepel bajnoki mérkőzés játékosaihoz és bíróihoz fordult: „Tanuljátok meg, nem a közönség hozza a focit, hanem ti hozzátok be jó focival őket a meccsekre. Kívánom, olyan sikeresek legyetek, mint mi annak idején. Amikor én a negyvenes években kezdtem, és aztán amikor itt rúghattam a labdát, más világ volt, a foci szent és sérthetetlen volt – legyen ez ma is így. Legyetek jó focisták!

A labdarúgó NB III. 21. fordulójában rendezett Dorog - Csepel mérkőzést a vendégek nyerték 1-0-ra, a gólt Németh szerezte a 90. percben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!