Sport

2010.05.19. 12:57

Bronz érdemkeresztet kapott Keszler Andrea

Varga Zoltán, az ügyvezető kormány önkormányzati minisztere, Jauernik István államtitkár és Simóka Beáta sport szakállamtitkár köszöntötte szerdán az idei, vancouveri Téli Olimpiai Játékokon legeredményesebben szerepelt magyar versenyzőket, valamint az őket felkészítő sportszakembereket.

kemma.hu

A hamarosan leköszönő sportért is felelős tárcavezető köszöntőjében méltatta a kispályás gyorskorcsolyázókat, s kiemelte: „A ma sportolóinak igenis számolniuk kell a nehézségekkel. De önök fiatalok, erősek, ügyesek, hiszem, hogy megtalálják majd helyüket a sportéletben, s majd az életben is. Olykor „őrült módon” fel kell gyorsítani, máskor meg taktikázni, netán még egy kis lökdösődés is belefér a kanyarban, de aztán majd egyenesbe jönnek! Irigylem a tempójukat, száguldjanak tovább!”
 
Varga Zoltán beszédében elmondta, hogy egyik utolsó intézkedésével sikerült újabb 70 millió forinthoz juttatni a magyar sportot.
 
A hét kitüntetett közül egy a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta, hatan pedig Bronz Érdemkeresztet kaptak.

Huszár Erika Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének Polgári Fokozatát vehette át, míg Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea rövidpályása gyorskorcsolyázók a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjének Polgári Fokozatát kapták. Ugyanezen elismerést vehette át klubedzőként végzett tevékenységéért Bánhidi Ákos, a Sportország Sc trénere, nevelődezőként végzett tevékenységéért Belovai József, a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar  Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese, a magyar válogatott felkészítésének irányításáért pedig Telegdi Attila László, a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar testnevelő tanára vehetette át az Bronz Érdemkereszt Polgári Fokozatát.

A Keszler Andreával készített online interjúnkat IDE kattintva elolvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!