Sport

2010.03.11. 09:18

Tripla arany-és bronzérem az országos viadalokról

A fővárosban rendezték az ifjúsági korosztály országos bajnokságát, ahol a tatabánya Ippon Judo SE versenyzői is képviseltették magukat. A serdülőkorú Fábián Attila, a +81 kg-os kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

H. K.

A másik megmérettetésnek, a 11-12 esztendős diák A-B korosztályos Magyar Köztársaság Kupának is Budapest adott otthont. Az első napon a diák A-korosztály mérte össze tudását az MMK-kupáért, ahol a tatabányaiak ismét jól szerepeltek. Hadaró Balázs négy magabiztos győzelmet aratva a 41 kg-os kategóriában lett a legjobb.

A 49 kg-osok között Gebauer Dániel sem talált legyőzőre és technikás versenyzéssel végzett az első helyen. A nehezebb fiúknál, +66 kg-ban Veres Gábor a harmadik pozíción zárta a viadalt a nehézsúlyúak között.
A második napon a diák B-korosztály erőpróbáit tartották a BHSE termében. A lányoknál 49 kg-ban Kis Eszter nyakába került a Magyar Köztársaság Kupa aranymedálja.

A fiúknál öccse, Kis József 32 kg-ban bronzérmet szerzett, míg ugyanebben a súlycsoportban Tornyi Dominik az ötödik lett. Csernoviczki Éva a bécsi felnőtt Európa-bajnokságon a 48 kg-os kategóriában indul. A kontinensviadalt április 25-27. között rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!