Sport

2010.03.03. 10:04

Sűrű szezon elé néznek az Esztergomi Vitézek

Címkék#Esztergom

Az Esztergomi Vitézek rögbicsapata befejezte téli felkészülési programját a közelmúltban. Az együttes a cseh Dragon Brno ellen játszott felkészülési mérkőzést.

Hamburger Kinga

Esztergomi Vitézek Suzuki – Brno 14-17 (7-7)
Esztergom: Heckel, Juhasz, Sinkovics, Novak, Madarasz, Princ, Deli, Koller, Biro, Böhm, Meszaros, Feher, Köbl, Collet, Ladanyi. Célok: Deli 5, Bíró 4, büntetőcél 5. Csere: Hock, Siroki, Csuri, Viola, Remsik, Kelemen, Kontics. Edző: Szölösi László.

Az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE befejezte téli alapozását. A gárda sikeres felkészülést tudhat maga mögött, hiszen az év első napjai óta heti háromszor szabadtéri futó, tornatermi edzésekkel, valamint heti két alkalommal edzőtermi tréningekkel készült az idei szezonra. Céljuk, hogy az örök rivális Battai Bulldogoktól júniusban visszahódítsák és tizenegyedik alkalommal emeljék magasba a bajnoki serleget.

A Vitézek felkészülését sérülések nem nehezítették, a játékosok egészségesek, jó fizikai, mentális és kondicionális állapotban várják a bajnoki startot.
Több fiatal is erősíti az esztergomi felnőttek első számú keretét. Princz, Ladányi, Kelemen, Fehér, Mogyorósi, ifj. Siroki, Gelecsák, Jámbor, Kovács-Goda mindannyian nagyon fiatal rögbisek, de a tavaszi idényben a felnőttek között bizonyíthatnak.

Az idei szezon rendkívül sűrű, hiszen június végéig minden hétvégén pályára lép az esztergomi alakulat. A kilátogató szurkolók a magyar bajnoki, továbbá CEE Liga és természetesen a nagy sikerű RRC Liga mérkőzésekből is jó néhányat élvezhetnek majd élőben a királyvárosban.
Ezen kívül Esztergom ad otthont az országos rögbi diákolimpia fináléjának és a Magyarország – Norvégia válogatott világkupa selejtező összecsapásának is.
A közelmúltban az együttes pályára lépett Székesfehérváron, a Cseh bajnoki esélyes Dragon Brno ellen, egy felkészülési mérkőzésen. A székesfehérvári helyszínre azért esett a választás, mert a tél viszontagságos időjárását éppen kiheverő Ferences Gimnázium Sportpályályának regenerálódni kell a hazai meccsekre. A viadal jól szolgálta a vitézek felkészülését, mert szombaton mar a CEE-kupa megmérettetésre, a Cseh bajnok otthonába, Prágába utazik a Ricany csapathoz.

Az első játékrészben megmutatta a csapat, hogy jó erőben van. Kiváló kombinatív támadások és egy-két kivételtől eltekintve, megfelelő védekezések jellemezték az erőpróbát. A Brno sajnos egy szerencsés céllal nyert. A látottak alapján azonban reménykedve utazhatnak a prágai találkozóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!