Sport

2010.01.19. 10:31

Kétszer százezer forintot kaptak a súlyemelők

Címkék#Tatabánya

A TSC súlyemelő szakosztálya az ország legjobbjai közé tartozik. A jubileumi ünnepségüken többen megajándékozták őket.

Kiss T. József

Az idén száz éves klub jubileumi eseményeiből a súlyemelő szakosztály is szeretné kivenni részét. Az évzárón Máj Jánosné a TSC elnöke köszöntötte a szakosztály tagjait, régi neves edzőket, versenyzőket, Bencsik János polgármestert, országgyűlési képviselőt, Ablonczy Dánielnét a Sport, Ifjúsági és Turisztikai Bizottság elnökét, valamint Halász Istvánt a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkárát.

Nem jöttek üres kézzel, Bencsik János és Ablonczy Dánielné 100-100 ezer forintot hozott magával sporteszközökre. A polgármester kiemelte, olyan fiatal tehetségek vannak ebben a szakosztályban, akik sok munkával további dicsőséget szerezhetnek városunknak.

Hozzátette, az eddigi eredmények bizonyították, ehhez megvan a tehetség, szorgalom és szakmai irányítás. Máj Jánosné elmondta, az idén az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) rendezik, de jó eséllyel pályáznak a felnőtt női és férfi magyar bajnokság lebonyolítására is. Ezt követően Stark András vezetőedző az elmúlt év eredményeit méltatta.

A súlyemelő szakosztály a korábbi évekhez hasonlóan az ország legjobbjai közé tartozik. Nemzetközi versenyeken, ifjúsági és junior Európa-bajnokságon, az ORV-n, nemzetközi klubtalálkozón szerepeltek sikeresen. A felnőtt és utánpótlás ob, valamint diákolimpia sikeres eredményeinek köszönhetően elnyerték a legeredményesebb szakosztályi díjat.

Egyénileg kiemelte többek között Berki Lillát, aki három országos csúcsot állított fel az ifjúsági korosztályban, az U23-as Eb-n pedig hetedik lett.
Pócza Vajk ugyanitt a tizenkettedik helyen végzett. Pócza a nyíregyházi felnőtt országos bajnokságon magyar bajnoki címet szerzett. Dudás István az ifjúsági Eb-n is remek teljesítményt nyújtott, a kilencedik pozíción zárta a viadalt.

Az Oroszlányban rendezett utánpótlás ob-n Berki Lilla, Kerekes Tímea, Sűrüs Tünde, Dudás István bajnoki címet szereztek. A szakosztályok közötti pontversenyben a tatabányaiak szintén az élen végeztek. A diákolimpián Bruder Bence, Berki Lilla, Kerekes Tímea, Sűrüs Tünde nyertek bajnoki címet. Az elmúlt év utolsó megmérettetése is jól sikerült, a kecskeméti abszolút csapatbajnokságon a harmadik helyet szerzték meg Szeged és Szombathely gárdái mögött.

Külön öröm a szakosztálynak, hogy tavaly elkészült a felújított edzőterem, mely alkalmas a férfi és női szakág színvonalas működtetésére és új lendületet ad a sportágnak.

A mostani nemzedék példaképei lehetnek, hogy csak néhányat említsünk: Földi Imre olimpiai bajnok, a nemzet sportolója, Szalai György, Veres Győző, Nemessányi Árpád, Hanzlik János, Oláh Béla, Király László, Karczag Tibor, Stark Tibor és ne felejtsük ki Stark András vezetőedzőt – akik mind olimpiákon jártak – többen közülük érmeket szereztek ott. Az ünnepségen a legredményesebb versenyzők jutalmat vehettek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!