Sport

2009.09.26. 08:17

Tíz-tizenkét érem a cél

2007 és 2008 után az idén is Tatabányán rendezik a legnépesebb országos bajnokságot. Megyeszékhelyünk atlétikai stadionja ad otthont a serdülők legrangosabb hazai seregszemléjének szombaton és vasárnap.

Kovács Eszter

  A program szombaton 10 óra 50 perckor kezdődik, akkor Bencsik János, Tatabánya polgármestere nyitja meg a kétnapos megmérettetést. A viadal előtt Salamon Zoltántól, a TSC Geotech vezetőedzőjétől tudtunk meg részleteket:

– Összesen 1410 nevezés érkezett határidőig a serdülő ob-ra, mi az egyik legnépesebb csapat leszünk a hazai rendezésű bajnokságon. Elsősorban azoktól várunk jól teljesítményt a hét végén, akik az idén már többször is bizonyították, jó formában vannak. A összetett ob-n szépen szereplő fiúk, a középtávfutók és a gyaloglók között is vannak éremesélyesek, az ügyességiek közül Gerencsér Ádám ranglistavezető magasugrásban, így ő a bajnoki cím várományosa. Akkor lennék elégedett, ha a TSC Geotech atlétái 10-12 érmet gyűjtenének a hét végén – mondta Salamon Zoltán. A tatabányai bajnokságra a legtöbb nevezést a MISI SC (Miskolc) küldte el, hetvenkettőt. A sorban a Tatabánya következik 65-tel, majd a Nyíregyháza 64-gyel és az ARAK (Székesfehérvár) 62-vel.

A program szombaton 10 órakor a 13-14-15 évesek rúdugrásával kezdődik, a nap befejező száma, a 15 éves fiúk 1500 méteres akadályfutása 17 óra 45-kor rajtol. A vasárnapi versenyek 8 óra 45 perckor gyalogó számokkal kezdődnek, utoljára a 300 gátas, 15 éves fiúk versengenek a helyezésekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!