Sport

2009.09.23. 16:51

Győzni szeretne este a Tatabánya-Carbonex KC

Négy elveszített találkozó után mindenáron győzni akar a Debrecen ellen a Tatabánya-Carbonex KC a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga ötödik fordulójában.

Kovács Eszter

  Újabb pontszerzési lehetőség előtt áll a Tatabánya, hiszen ma este a szintén pont nélkül álló Debrecent fogadja a Földi Imre Sportcsarnokban. Megyeszékhelyünk csapatának technikai vezetője, Kontra Zsolt latolgatta az esélyeket:

– Két, hasonló cipőben járó együttes csap össze, egyik félnek sem sikerült túl jól az idénykezdés. A hazai pálya előnyét ezúttal mindenképpen ki kell használnunk. Kányai kisebb sérüléssel bajlódik, az ő szereplése kérdéses, Szente pedig érzi a sérült bokáját, de bevethető lesz a Debrecen ellen. Diaz és Halász a válogatottból tért vissza, utóbbi egy félidő alatt négy gólt lőtt Nagyváradon. Halász egyébként az eddigi fordulók során dicséretes teljesítményt nyújtott, remélhetőleg megőrzi jó formáját. Az elmúlt két körben nyerhető meccseket veszítettünk el, levontuk a következtetéseket és remélem tanultunk a hibáinkból – mondta Kontra Zsolt.

Kiváncsiak voltunk a Debrecen edzőjének, az egykori kiváló kapusnak, Bíró Imrének a véleményére is. Óvatosan nyilatkozott a vendégek mestere:
– Mindkét együttesnek égetően fontosak a pontot. Minden mérkőzésnek nagy jelentősége van, ennek különösen. Úgy érzem, a vártnál kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny. Az, hogy a Tatabánya eddig nulla pontot szerzett, nem tükrözi a csapat képességeit. Ellenfelünk egységes csapat, hazai pályán ők az esélyesek. Bízom abban, hogy csatára tudjuk kényszeríteni a hazaiakat, minden meg fogunk tenni a győzelem érdekében – mondta a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!