Sport

2009.09.10. 14:57

Buzánszky tudja, mi a baj a magyar válogatottal

P. Nagy László, a Tatabánya FC trénere szerint ha a svédekkel ikszelünk, nem lett volna olyan hitehagyott a magyar válogatott a portugálok elleni meccsen.

H. K./MTI

A tizedik percben kapott góllal kapott ki a portugál válogatottól nemzeti tizenegyünk a Puskás Ferenc Stadionban. Erwin Koeman, a válogatott szövetségi kapitány szerint továbbra is van esély a vb-részvételre.

- Mentálisan helytálltunk, de technikailag alulmaradtunk. Taktikailag jól játszottunk, mert sikeresen leszűkítettük a területet, s így alig pár lehetőségük volt a portugáloknak. Nekik sikerült betalálni egy pontrúgásból, nekünk nem. Figyelembe véve az  elmúlt tíz nap csapásait, a sérüléseket és a svéd meccs okozta sokkot, összességében elégedett vagyok a csapattal a két vereség ellenére is - mondta a meccs után a szövetségi kapitány.

P. Nagy László, az FC Tatabánya vezetőedzője szerint kiváló együttes ellen lépett pályára válogatottunk.
– A korán jött találat megzavarta a fiúkat, igazi helyzeteket azonban nem alakítottunk ki. Ha a svédekkel legalább döntetlent játszottunk volna, talán nem ennyire hitehagyott a csapat, és akkor a szerdai vb-selejtező is másképp alakul - vélekedik.

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hétvédje élesebben fogalmaz.
- Ritkán gyűlik össze ennyi ember a Puskás Stadionban, csodálatos látvány volt. A portugál válogatottban sokkal több vezéregyéniség szerepel, mint nálunk. Ugyanúgy, mint a svédek ellen, a mérkőzés elején gólt kaptunk, és ezután megpecsételődött a sorsunk. A magyar csapattal az a probléma, hogy nincsen igazán gólerős játékos a gárdában - részletezte a legendás focista.

Jegyzőkönyv

Vb-selejtező, 1. csoport:

Magyarország-Portugália 0-1 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 42.000 néző, vezette: Stephane Lannoy.

Gólszerző: Pepe (10.)

Magyarország: Babos Gábor – Bodnár László, Gyepes Gábor, Juhász Roland, Halmosi Péter, Tóth Balázs (Buzsáky Ákos), Dárdai Pál (Priskin Tamás), Dzsudzsák Balázs, Vadócz Krisztián, Huszti Szabolcs (Hajnal Tamás), Torghelle Sándor.

Portugália: Eduardo – José Bosingwa, Ricardo Carvalho, Pepe, Bruno Alves, Duda, Tiago Mendes (Rolando), Deco (Simao Sabrosa), Raul Meireles, Liedson (Nani), Cristiano Ronaldo.

A szerda esti találkozón Annak ellenére, hogy mindkét fél számára nagyon fontos volt a mérkőzés, egyik együttes sem kezdett igazán vehemensen.

A magyarok játéka kissé kapkodó és ideges volt, ha letámadták őket, többnyire azonnal előrevágták a labdát, amelyet Torghelle egyetlen csatárként esélytelen volt megtartani. A portugálok nem erőltették meg magukat, ezzel együtt már a 10. percben vezetést szereztek egy pontrúgást követően. A korán bekapott gól egy időre visszavetette a magyar csapatot.

Elsősorban Dzsudzsák villogott a jobb szélen, de sikeres cselei után lövései rendre elkerülték a kaput. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, inkább csak felvillanásokat hozott a találkozó a sok apró szabálytalanság miatt, ami érezhetően a vendégeknek kedvezett.
Nekik megfelelt az eredmény, így nem is iparkodtak elvégezni a szabadrúgásokat és bedobásokat.

A második játékrészben sem tudott újítani Erwin Koeman gárdája. A magyarok a nehezen megszerzett labdát rendre eltékozolták, ugyanis szinte minden esetben felívelték a vendégek védőivel reménytelenül harcoló Torghelle irányába.

A holland szakvezető kettős cserével  igyekezett frissíteni és a Dárdai-Huszti kettős helyére érkezett  Hajnal-Priskin duó által meg is élénkült a játék. Bár a hajrában a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, igazán nagy helyzetet egyet sem sikerült kialakítaniuk.
Koeman együttese utolsó két selejtezős fellépése alkalmával a portugálokkal és a dánokkal játszik, idegenben.

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi  kapitánya:
– Noha sikerült már a találkozó elején gólt szerezni, a magyarok rendkívül zártan futballoztak, és ez a vezetésünk után sem változott, minden támadásunkat úgy kellett elkezdenünk, hogy 11  ellenfél volt előttünk. Úgy tűnt, mintha a magyarok beletörődtek volna az egygólos vereségbe, márpedig ha ők nem erőlködtek, akkor mi miért tettük volna? Figyelembe véve a dán és a svéd meccs eredményét, kijelenthető, hogy továbbra is négyesélyes a csoport, mert két győzelemmel bárki odaérhet Dél-Afrikába.

Magyarország-Portugália 0-1 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 42.000 néző, vezette: Stephane Lannoy.

Gólszerző: Pepe (10.)

Magyarország: Babos Gábor – Bodnár László, Gyepes Gábor, Juhász Roland, Halmosi Péter, Tóth Balázs (Buzsáky Ákos), Dárdai Pál (Priskin Tamás), Dzsudzsák Balázs, Vadócz Krisztián, Huszti Szabolcs (Hajnal Tamás), Torghelle Sándor.

Portugália: Eduardo – José Bosingwa, Ricardo Carvalho, Pepe, Bruno Alves, Duda, Tiago Mendes (Rolando), Deco (Simao Sabrosa), Raul Meireles, Liedson (Nani), Cristiano Ronaldo. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!