Sport

2009.09.17. 11:15

Bécstől Pozsonyon át Budapestig futnak

Az idén már 20. alkalommal rendezik azt a futóversenyt, amelynek mezőnye október 19-én az osztrák fővárosból, Bécsből rajtol, s 321 kilométer megtétele után 23-án érkezik meg Budapestre. A verseny célja, hogy erősítse a nemzetközi, ezen belül a három Európai Uniós tagország kapcsolatait, népszerűsítse az egészséges életmódot, a sportot, a futást, bemutassa Ausztriát, Szlovákiát és Magyarországot.

K. L.

Az idén is a Bécs–Pozsony–Győr–Tata–Budakeszi–Budapest szakaszokon halad majd a mezőny. Egyéniben is lehet nevezni, a váltóban 4+1 tagú férfi és női csapatok indulhatnak. Ezúttal is lesz nemzetközi kerékpáros túra és görkorcsolya verseny. A szervezők várják a nevezéseket a zárónapi Budakeszi – Budapest félmaratonra is.

Az atléták október 21-én és 22-én haladnak át megyénk több településén, az egyik pihenőállomás a Tatai Edzőtábor lesz.

A versenyre most is szeptember 30-ig lehet nevezni. Az időpontig a nevezési díjat és a szállásköltséget is be kell fizetni. Nevezési díj: 35 000 Ft/fő + 20 % Áfa. A női, valamint a 60 év feletti résztvevőknek a nevezési díjból a szervezőbizottság 50% kedvezményt ad. A jubileum alkalmából a rendszeres – ötnél több alkalommal – résztvevők számára annyi százaléknyi kedvezményt biztosítanak a szervezők, ahány alkalommal részt vettek a rendezvényen. A kedvezmények közül csak az egyik vehető igénybe.

A férfi és női egyéni és váltó abszolút verseny első hat helyezettjei, valamint az egyéni és váltóverseny korcsoport győztesei  tárgy- és egyéb díjazásban részesülnek.

Szállás és étkezési költségek a verseny időtartamára: A-kategóriájú szállás 90 000 Ft/fő+Áfa (szállodai elhelyezés teljes ellátással, 2 ágyas szobákban). C-kategóriájú szállás 35 000 Ft/fő+ Áfa (iskolai, kollégiumi jellegű elhelyezés, teljes ellátással).

A verseny útvonala

1. nap: Bécs – Pozsony kb. 92 km

2. nap: Pozsony – Győr kb. 84 km

3. nap: Győr – Tata kb. 64 km

4. nap: Tata – Budakeszi kb. 60 km

5. nap: Budakeszi – Budapest félmaraton

Útvonal összesen: kb. 321 km

A szervezőbizottság címe

Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága

1135 Budapest, Lehel u. 20.

Telefon és fax: 1/3128-892.

E-mail: [email protected]

www.szupermarathon.hu

2. nap: Pozsony – Győr kb. 84 km

3. nap: Győr – Tata kb. 64 km

4. nap: Tata – Budakeszi kb. 60 km

5. nap: Budakeszi – Budapest félmaraton

Útvonal összesen: kb. 321 km A szervezőbizottság címe Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága

1135 Budapest, Lehel u. 20.

Telefon és fax: 1/3128-892.

E-mail: [email protected]

www.szupermarathon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!