Sport

2009.06.11. 13:28

Rekordot döntöttek az oroszlányi túrázók

Címkék#oroszlány

Harmadik alkalommal rendezték meg az Oroszlány 50, 40, 30, 20, 10 nevű teljesítménytúrát megyénkben az Oroszlányi Sportegylet Kószák Természetjáró Szakosztálya szervezésében. Eddig ez volt a legsikeresebb a három rendezvény közül, hiszen az idén többen neveztek, mint az előző két évben együttvéve.

P. V.

Sok érdeklődő látogatott el a környékről és a környező megyékből (összesen 77 településről), hogy megismerje a Vértest, illetve próbára tegye magát. Az előző évekhez képest annyi volt a változás, hogy a 10, 30 és 40 kilométeres szakaszok mellet már teljesíteni lehetett 20 és 50 kilométeren is.

Így az igazán komoly sportemberek, és kisgyerekes családok is találhattak maguknak testhezálló kihívást.
Idén a leghosszabb táv volt a legnépszerűbb: ezen több, mint 140 túrázó indult. A legfiatalabb versenyző öt éves volt, a legidősebb pedig hetven év fölötti.

A túraverseny eredeti célja az volt, hogy a Vértes tájait megismertessék az emberekkel. Éppen ezért a túra összes útvonala olyan helyeken megy keresztül, olyan természeti és mesterséges építményeket mutat be, amelyek látványosak, érdekesek: az oroszlányi víztorony, a várgesztesi vár, Zsigmond-kő, a majki Kamaduli Remeteség, Gánt.
Természetesen a Kószák minden segítséget megadtak a túrázóknak a zökkenőmentes teljesítéshez.

Így, aki kért, erősítőnek ihatott „rajtpálinkát”, majd az állomásokon csokit, üdítőt, a célban pedig virslit fogyaszthatott. Akik teljesítették a túrát emléklappal és kitűzővel térhettek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!