Sport

2009.06.17. 21:20

Meglepő bejelentés: lemondott a bajnokcsapat edzője

Lemondott tisztségéről Illés László, az OB I-es bajnokságot nyert SZPK-Nokia férfi együttesének edzője - hangzott el a bejelentés az egyesület évzáró közgyűlésén. A sikeres tréner egyébként a szövetségi kapitányi tisztséget a jövőben is ellátja.

Kovács László

A Szőnyi Palánkdöngetők Köre 11 éves történetének legsikeresebb időszakán jutott túl - hangsúlyozta ifj. Galambos Tamás elnök. Az élvonalban szereplő férfi floorballosok Illés László irányításával tavaly megnyerték a Magyar Kupát, az idén pedig veretlenül szerezték meg az aranyérmet. Egyébként a gárda a hét végén már megkezdi a felkészülést az Európa Kupa küzdelmeire. A szőnyieknek selejtezőket kell játszaniuk, a meccseket augusztus végén rendezik Lettországban.

Nem csak az OB I-es felnőttek szerepeltek kimagaslóan a szezonban, mind a hét csapatuk dobogós helyezést ért el. Az U11-esek a harmadik, az U13-asok az első, az U15-ösök és az U17-esek a harmadik, az OB III-asok a második helyet szerezték meg. A lányok is rengeteget fejlődtek, az egyesület története során a gyengébb nem képviselői is először állhattak fel a dobogóra, bronzérmet érdemeltek ki.

Illés Lászlót a lemondás okairól faggattuk.

- Munkám mellett három feladatot is elláttam eddig, most maradt kettő. Úgy döntöttem, hogy a jövőben a megyei I. osztályban szereplő Naszály edzői feladatait, illetve a floorball szövetségi kapitányi teendőit továbbra is ellátom. Az utóbbi időben nagyon sok felé kellett figyelnem, szinte nem volt olyan napom, amikor este 10 óra előtt haza érkeztem volna. Sokat gondolkoztam, magam elé képzeltem egy mérleget, s abban a serpenyőben volt több, amely a lemondásom mellett szólt. Köszönöm a csapatnak, a szülőknek, a támogatóknak és az elnökségnek, hogy segítettek minket céljaink elérésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!