Sport

2009.06.06. 18:41

Hernádi László az élre ugrott a harmadik helyezéssel

Az egyik legrangosabb európai gyorsasági hegyi versenyen, a csehországi Usti nad Orlici-ban (Ustyin) rendezett futamon Hernádi László előbb óvatosan, majd már bátrabban versenyzett a két napos esőben. A tatai versenyző a dobogó harmadik fokára állhatott.

kemma.hu

– A tréningeken sikerült kiismerni az eső áztatta, rendkívül nehéz pályát, amelyen a második versenyfutamban már csak fél másodpercet kaptam Jaromir Maly-tól. A záró felfutásban a végső győztes, nyolc éve összkerekes autóval versenyző Vaclav Janiktól is alig két másodperccel maradtam el. A harmadik hely jó eredmény, hiszen az ezzel járó tizenkét ponttal átvettem a vezetést a Zónatrófeában, így úton vagyok a kilencedik győzelem felé – értékelt Hernádi László.

Eredmény, Közép-Európa Zónatrófea és FIA Challenge futam: 1. Janik, Vaclav (cseh) Mitsubishi EVO8 4.41,94, 2. Maly, Jaromir (cseh) Subaru 4.44,60, 3. Hernádi László (magyar) Mitsubishi EVO8 4.48,82.
FIA Zónatrófea összetett, a 3. forduló után: 1. Hernádi László (magyar) 38 pont, 2. Sertic, Goran (horvát) 30, 3. Masanovics, Vladan (macedón) 15.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!