Sport

2009.04.06. 21:01

A 19 millió forintból az ünneplésre is jut majd

Az önkormányzata az idei esztendőben 19 millió 125 ezer forinttal támogatja a Tatabányai Sport Club működését.

T. I.

Az összegből 2 millió 250 ezret célzottan a TSC megalakulásának 100. évfordulójához kapcsolódó események előkészítésére fordíthatnak az egyesületnél – tudtuk meg Bencsik János polgármestertől.
Mint ismeretes a Tatabányai Sport Clubot 1910. február 6-án a régi altiszti kaszinóban alapította hetvenegy lelkes sportszerető férfi.

A klub történetében meghatározó szerepe volt a labdarúgásnak, de az elmúlt évtizedek során számtalan sikeres sportágat és sportolót ünnepelhettek a város szurkolói. Napjainkban a klubnál atlétikai, birkózó, női kézilabda, ökölvívó, súlyemelő, női teke, vívó és természetjáró szakosztály működik. A város 212 millió forintos beruházással újította fel a közelmúltban átadott Földi Imre Sportcsarnokot, és az önkormányzat elmúlt néhány évben félmilliárd forintot meghaladó sportlétesítmény-fejlesztési programot valósított meg Tatabányán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!