Sport

2009.03.23. 20:50

A világbajnokságon a pálinkánknak volt a legnagyobb sikere

A Magyar Diáksport Szövetség honlapján azt olvastuk, hogy Kovács Barna, a szőnyi Bozsik József Általános Iskola testnevelője, az ISF Iskolai Floorball Világbajnokságon az elődöntő egyik játékvezetőjeként öregbítette tovább a magyar floorballos sípmesterek jó hírét a szlovákiai Trencsényben . A rendezvényről kérdeztük.

kemma.hu

 [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kovács Barna
[/caption] - Mit lehet tudni dióhéjban a tornáról?
- Az 1992-93-ban született tanulók számára rendezték a világjátékokat. A fiúknál hét, a lányoknál hat csapat viaskodott a minél előkelőbb helyezésekért. Hazánkat a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium legénysége képviselte. Játékvezetőként egyedül vehettem részt a tornán, örülök, hogy a magyar szövetség immáron másodszor is engem delegált. Az egy hét alatt nem sok időm maradt lazítani, ugyanis 11 találkozón fújtam a sípot, egyik nap három meccset is vezettem. Hét mérkőzésen német, négyen pedig orosz párom volt.

- Még mindig hatalmas különbségek vannak a csapatok között?
- A floorball őshazájából, a Svédországból érkezett lány- és fiú együttes is erőlködés nélkül végzett az első helyen. A többiek már szinte egyforma játékerőt képviselnek. A Móricz Zsigmond Gimnázium gárdája is szoros küzdelem után szorult csak a hatodik helyre, a mieink a hajrában kaptak két gólt a németektől.

- A játékvezetők teljesítményét értékelték a szervezők?
- Minden este bírói értekezleten beszéltük meg a minket érintő ügyeket, s ekkor tudtuk meg másnapi feladatainkat. Nagy hibát nem vétettem, hiszen a fiúk bronzmeccsén is fújhattam a sípot.

- Erre a meccsre emlékszik vissza a legszívesebben?
- Igen, de nem azért, mert éremért játszottak a csapatok. Ezen a találkozón a házigazdák és a csehek ütötték a lyukacsos labdát. Izgalmas, kemény csatát láthattak a szurkolók. A végén a szlovákok örülhettek, 5-3-ra győztek. Számomra az is meglepő volt, hogy a 11 meccsen alig reklamáltak a játékosok, tiszteletben tartották minden ítéletemet. Jó lenne, ha a magyar bajnokságokban résztvevő csapatok hozzáállása is hasonló lenne...


- Jó házigazdája volt a rendezvénynek Szlovákia?
- Semmi okom nincs panaszra. Minden csapatot szívesen fogadtak, emlékezetes marad számomra a bemutatkozó nap is. Ekkor minden ország felállította a maga standját, műsort adtak a csapatok. A mieink kanász táncot jártak - floorballütővel. A magyar együttes asztalánál is nagy volt a forgalom, megkóstolták az Gyulai kolbászt, az édességeket, no és a Tokaji bort és a fütyülős pálinkát. Mit mondjak? A két ital kelendőbb volt, mit a prospektus...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!