Sport

2009.01.29. 08:13

Hatalmas felháborodás - Megszűnhet a nagymúltú sportegyesület

Bezárhat a THAC. Könnyen vége lehet a csaknem 100 esztendős sportegyesületnek, ha a képviselő-testület többsége kitart eredeti álláspontja mellett.

Palásti Péter

Bombaként robban a hír: a város költségvetésének összeállítása során a jobboldali képviselők frakciója azt javasolta, hogy a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak egyetlen fillérnyi támogatást se adjanak 2009-re, hanem hozzanak létre egy alapot, amire a településen működő összes sportegyesület pályázhat, s természetesen a THAC is.

Mindez Komáromi Lajos elnököt annyira felháborította, hogy azonnal levelet írt a polgármesternek, melyben a következők is olvashatók: „Érthetetlen megdöbbenéssel értesültem a város honlapjáról, hogy a költségvetési tervezetben a 2009. évi sporttámogatások között nem szerepel a THAC hatmillió forintos működési, fenntartási támogatása. Bíztam benne, hogy ez csak tévedés, de kiderült, hogy nem.

Amikor erről tudomást szereztem, személyesen kerestem meg Önt és elmondtam, hogy milyen híreszteléseket hallottam. Ön akkor szószerint azt mondta nekem, hogy nem kell felülni ilyen mende-mondának, mert ez nem így van, a THAC 2009-ben is meg fogja kapni a minimum 6 000 000 forintnyi támogatást.

"Tisztelt Polgármester úr!
Egyesületünk 2010-ben szeretné megünnepelni fennállásának 100 éves évfordulóját. Úgy gondolom, hogy ehhez nem az eddigi minimum támogatást kellene megvonni és hozzájárulni a nagymúltú sportegyesület megszűnéséhez, hanem még az eddiginél is jobban kellene támogatni az egyesületet, természetesen a lehetőségekhez képest.

Éppen ezért a THAC ügyvezetősége, sportolói, továbbá a létesítményeinket igénybevevő iskolák, civil szervezetek nevében tisztelettel kérem Önt, hogy a történteket soron kívül szíveskedjen kivizsgálni és intézkedni.”

Erre a levélre Tata polgármestere telefonon reagált még a képviselő-testület tegnapi tanácskozása előtt, s lényegében ugyan azt mondta el Komáromi Lajosnak, amit a nyilvános ülésen. Ennek lényege, hogy a döntéshozók összefüggéseiben kívánják kezelni a kérdést már csak azért is – mondta Michl József –, mert eddig támogatásként adták a hatmilliót, s nem lehetett tudni, hogy mire használják.

Ez a mondat végleg kiverte a biztosítékot Komáromi Lajos egyesületi elnöknél, aki szerkesztőségünk részére bocsátotta azt a kimutatást, amit megküldtek az önkormányzatnak a tavalyi támogatás felhasználásáról, jelezve benne, hogy víz- és csatornadíjra csaknem egymilliót, fűtésre 2,4 milliót, világításra 1,2 milliót irodaszerekre ötszázezret, bérjárulékokra több mint nyolcszázezret, telefonra és üzemanyagköltségekre több mint százezret fordítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!