Sport

2009.01.22. 08:53

Eredményes évet zárt a TASE

Az őszi szezonban a Tatabányai Asztalitenisz SE hat csapata több bajnokságban vett részt, valamint a játékosok más országos rendezvényeken is összemérték tudásukat ellenfeleikkel. A TASE elnöke, Urbán József értékelte a tavalyi év eredményeit.

H. K.

– A TASE első csapatának az NB II. középső csoportjában a 9. helyet sikerült kiharcolnia. Az Illés Roland, Müller György, Licul-Kucera László, Saláta Ferenc összetételű négyes három riválist győzött le.
A TASE második csapata tavaly megnyerte a megyei A bajnokságot:

– Az őszi idényt szintén remekül zárta az együttes, egy alkalommal vereséget szenvedett, de a többi mérkőzést magabiztosan nyerte, így továbbra is versenyben van az újabb bajnoki címért. Szombathy Sándor, Bánfalvi Péter és Szűcs Balázs minden meccsen hozta kiváló formáját, de a csapat többi tagja, Novák Gábor, Csiri-Kiss Ferenc és Kaposi Péter sem okozott csalódást az egyesületnek.

A TASE legnagyobb sikereit azonban nem a felnőttek, hanem az utánpótlás tagjai érték el:
–  A tavalyi év folyamán több fiatal lehetőséget kapott az országos ranglista versenyeken való részvételre, amelyeken helytálltak. A különböző korcsoportokban az év végére hét tatabányai asztaliteniszező neve került fel az országos ranglistákra. Szűcs Balázs az ifik között, Saláta Viktor, Miklós Ábel, Molnár István, Heizer Dániel serdülőként került a legjobbak közé. A Spar SE-től a nyár folyamán az egyesületükhöz igazolt Dankó Bálint a serdülőknél, míg Nagy Dániel a serdülő és az újonc korcsoportban is jól teljesített.

A megyei felnőtt bajnokság B osztályában csak utánpótlás korú játékosok szerepeltetésével, elindította harmadik számú csapatát a TASE. Az ősz folyamán minden mérkőzésüket magabiztosan megnyerték és nagy fölénnyel vezetik a bajnokságot, így nem lehet más a cél, mint a feljebb lépés.

Az NB II-es csapat megyei rangadót játszik szombaton, január 24-én 11 órától az ATC Tokod gárdája ellen hazai pályán, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!