Sport

2009.01.05. 15:18

A tatabányai Kassai Viktor a világ 12. legjobb focibírója

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS felmérése szerint 2008-ban a tatabányai Kassai Viktor volt a világ 12. legjobb játékvezetője. A magyar sípmester olyan bírókat előzött meg, mint például az angol Michael Riley és a norvég Tom Henning Övrebö.

samsungsport.hu/kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Kassai Viktor az olimpiai döntőn
[/caption]Kassai Viktor ismét kiváló eredménnyel öregbítette a magyar futball hírnevét. A 33 éves játékvezető 18 pontot kapott az IFFHS felmérésében, ezzel pedig a 12. legjobb lett a világ sípmesterei között.

Az első helyen, 204 ponttal Roberto Rosetti végzett, mögötte a szlovák Lubos Michel és a belga Frank De Bleeckere végzett. Utoljára 1997-ben szerepelt magyar játékvezető az IFFHS ranglistáján, akkor Puhl Sándor megnyerte az aktuális szavazást. Azzal, hogy Kassai Viktor az élmezőnyben végzett, jó esélye van, hogy a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is szerepet kapjon.

Január 11-én kezdődik a tanfolyam

Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség január elején játékvezetői tanfolyamot indít, ahová várják a labdarúgást szerető férfiak és hölgyek jelentkezését.

Az államilag elismert tanfolyamot sikeresen elvégző hallgatók már a tavaszi idényben bemutatkozhatnak a megyei bajnokságokban. Az érdeklődők a részletekről a 70/778-2871-es telefonszámon kaphatnak információt.

Tehát, aki szeretne Kassai Viktor, a tatabányai FIFA-játékvezető utóda lenni, ne habozzon, jelentkezzen!

Az első előadást január 11-én tartják Tatabányán, a képzés helyszíne megyeszékhelyünk és Dorog lesz.

- Meglepődtem, amikor láttam a listát, nem gondoltam volna, hogy a 12. helyre rangsorolnak. Úgy gondolom, nem lehet kijelenteni azt, hogy én vagyok a 12. legjobb bíró a világon, szerintem a vezetett rangos meccsek száma, illetve esetemben az olimpiai döntő jelenthetett sokat - nyilatkozta Kassai Viktor a www.kemma.hu -nak.

FIFA-játékvezetőnk elmondta azt is: a az ünnepek idején sem pihent sokat, edzésben maradt, keddtől pedig megkezdődik a közös felkészülés is a bírók számára. Egy hónap múlva itt a szezon, indulnak a Ligakupa küzdelmei, s február derekán már az európai porondon is összecsapnak a kontinens legjobbjai.

A 2008-as év legjobb bírói:

1. Roberto Rosetti (olasz) 204 pont
2. Lubos Michel (szlovák) 126
3. Frank De Bleeckere (belga) 61
4. Massimo Busacca (svájci) 60
5. Herbert Fandel (német) 47
6. Peter Fröjdfeldt (svéd) 42 
7. Manuel Enrique Mejuto González (spanyol) 27 
8. Howard Webb (angol) 26 
9. Héctor Walter Baldassi (argentin) 24
10. Markus Merk (német) 21

...12. Kassai Viktor (magyar) 18


Az államilag elismert tanfolyamot sikeresen elvégző hallgatók már a tavaszi idényben bemutatkozhatnak a megyei bajnokságokban. Az érdeklődők a részletekről a 70/778-2871-es telefonszámon kaphatnak információt.

Tehát, aki szeretne Kassai Viktor, a tatabányai FIFA-játékvezető utóda lenni, ne habozzon, jelentkezzen!

Az első előadást január 11-én tartják Tatabányán, a képzés helyszíne megyeszékhelyünk és Dorog lesz. Kassai Viktor Kassai Viktor az olimpiai döntőn -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!