Sport

2008.11.02. 11:19

Sidi Péter a világcsúcsnál jobb eredményt lőtt

Sidi Péter, a Komáromi VSE sportlövője jó hangulatban utazott a jövő héten Bangkokban rendezendő Világkupa döntőjére, ugyanis utolsó felkészülési versenyén, a spliti nemzetközi megméretésen egy tizeddel jobb eredményt ért el, mint a jelenlegi világcsúcs.

K. L.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Sidi Péter
[/caption]

A komáromiak olimpikonja a légpuskások 60 lövéses számában szerdán áll lőállásba. A Világkupa döntőjére az idei eredmények alapján az első tíz legjobb sportlövőt hívták meg.

Kisvárdai István, Sidi edzője elmondta: tanítványa jó formában van, a spliti versenyen 599 körrel jutott döntőbe, s a legjobbak között ehhez még 104,5 köregységet tett hozzá, vagyis eredménye jobb lett, mint a jelenlegi világcsúcs. Kár, hogy csak világbajnokságon, Európa-bajnokságon és olimpián számít rekordnak.

Sidi Péter 2003-ban, Milánóban már diadalmaskodott a Világkupa döntőjében, akkor egy hatalmas kristálygömbbel utazhatott haza. A kétszeres Európa-bajnok, az idei pekingi olimpián hatodik, azaz pontszerző helyen végző komáromi puskás tavaly második lett a Világkupa fináléjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!