Sport

2008.06.19. 18:02

Összeszólalkozott a két válogatott csatár

Vincze Istvánt és Kiprich Józsefet, a két remek csatárt még ma is sokan emlegetik a bányászváros fociszerető szurkolók körében. A hajdani kiváló ékek az Európa-bajnokság idején rendre fogadásokat kötnek egymással, s természetesen "ugratják egymást".

K. L.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Vincze István
[/caption]

Vincze István pályafutása során külföldön az olasz Lecce, illetve az első osztályú portugál Campomaioerense, valamint a Santa Clara csapatában is rúgta a labdát. Pilu örül a luzitánok sikerének, bízik abban, hogy csütörtökön Németországot elbúcsúztatják a további küzdelmektől.
- Biztos vagyok abban, hogy az egyéniségek döntenek majd a meccsen, klasszisokból pedig a portugálok állnak jobban. Jó lenne utána majd, ha Cristiano Ronaldóék a hollandokkal is találkoznának, bármiben lefogadnám, hogy portugál sikerrel ér majd véget a meccs – mondta Vincze, aki széles mosoly kíséretében hozzáfűzte: – Persze, bosszantanám egykori csapattársamat, jó barátomat, Kiprich Józsefet is, aki információim szerint a hollandok sikerein felbuzdulva tulipánhagymák és fapapucsok árusításába kezdett. Ha győznek a hollandok, felvásárlom a készletet. Ne lepődjön meg senki, ha egész nyáron senkit nem lát majd klumpában az utcán...

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Kiprich József
[/caption]

Kiprich József a Tatabánya mellett a holland első osztályú Feyenoord sztárjának számított éveken át. Annak ellenére is visszasírják a szurkolók, hogy most is kiváló csapatuk van. Kipu jót derült Vincze István szavait hallva.
- Azt hiszem, Pilu kinyithatja a pénztárcáját, jöhet hozzám vásárolni. De hát az is kétséges, hogy Portugál és Hollandia összekerül-e az elődöntőben, esetleg a döntőben. Örülünk, hogy a narancssárga mezesek fölényesen legyőzték a világbajnok olaszokat, illetve az ezüstérmes franciákat. Az egyik leglátványosabb, leggólratörőbb focit Marco van Basten szövetségi kapitány legénységétől láthatjuk az Európa-bajnokságon. Bízom abban, hogy a folytatásban is így lesz. Úgy látom, a hollandok kiválóan felkészültek a kontinensviadalra, nem hiszem, hogy elfáradnak, s továbbra is ilyen lendületesen fociznak majd.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!