Sport

2008.05.30. 20:59

Útlevél nélkül futhatnak 320 kilométert

Címkék#atlétika

Az idén már 19. alkalommal rendezik azt a futóversenyt, amelynek mezőnye október 19-én az osztrák fővárosból, Bécsből rajtol, s 320 kilométer megtétele után 23-án érkezik meg Budapestre.

Kovács László

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A szervezők az idén is keresik a legkedvesebb települést
[/caption] Ebben az évben először útlevélellenőrzés nélkül léphetik át a határokat az atléták.
A pénteki sajtótájékoztatón dr. Nagy Sándor, a szervezőbizottság elnöke elmondta: a rendezvény ötlete a Bécs-Budapest Világkiállítás közös rendezéséhez kapcsolódott. A nagy seregszemle elmaradt, feledésbe merült, ám a futóversenyt megtartották. A sikeren felbuzdulva azóta minden évben megrendezik.

Elhangzott: 1990-ben még 308-an, tavaly viszont már 927-en álltak rajthoz. A csapatok száma 55-ről 160-ra emelkedett. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szervezők nem szeretnék, hogy ez tovább emelkedjen, a jelenlegi létszámot még kezelni tudják.

A versenyre most is szeptember 30-ig lehet nevezni, ám akik ezt június 30-ig megteszik, jelentős kedvezményben részesülnek. A korábbi évekhez hasonlóan kerékpárral és görkorcsolyával is teljesíthető lesz a táv. Már most érdemes megjegyezni, hogy jövőre négynapos evezős túrát is rendeznek a Bécs-Pozsony-Budapest útvonalon. Igaz, azt nem októberben, hanem két hónappal korábban.

Visszatérve a futókhoz: a verseny összedíjazása meghaladja a 25 millió forintot. Az atléták október 21-én és 22-én haladnak át megyénk több településén, az egyik pihenőállomás a Tatai Edzőtábor lesz.
A szervezők ezúttal is keresik a legszimpatikusabb települést, vagyis ahol a legkedvesebben fogadják az atlétákat. Erre a címre most is jó eséllyel pályázik Nagyigmánd.
 
 
 
A verseny útvonala:
1. nap: Bécs–Pozsony    kb. 94 km
2. nap: Pozsony–Győr    kb. 84 km
3. nap: Győr–Tata kb. 61 km
4. nap: Tata–Budakeszi kb. 60 km
5. nap: Budakeszi–Budapest félmaraton
Útvonal összesen: kb. 320 km
 
A szervezőbizottság címe:
Bécs–Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága
1135 Budapest, Lehel u. 20.
Telefon és fax: 1/3128-892.
E-mail: [email protected]
www.szupermarathon.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!