Sport

2008.05.18. 14:57

Kétszáz karatés harcolt a kupákért

Az egyik legkeményebb, távol-keleti (Japán) eredetű küzdősportban, a Kyokushin karate „műfajban” rendeztek nemzetközi versenyt a hétvégén Tarjánban, a sportcsarnokban. A harmadízben kiírt J&S Speed kupán mintegy 200 versenyző vett részt, összesen 30 magyarországi klub, valamint horvát és szlovák sportolók.

Kiss T. József

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Vastag Gusztáv és fia Adrián egyelőre helyezetlenek maradtak, de nem adják fel (Fotó: K. T. J.)
[/caption] A védőfelszerelés használata kötelező volt, ennek ellenére néhány esetben orvosi segítségre volt szükség, kisebb sérülések vérzések előfordultak. Az indulók között voltak a rendező egyesület, a  Renmei Kyokushin Karate Egyesület tagjai, összesen 10 fővel.

Többüknek  ez volt első  nagyobb veresnyük, de Szabó Kornél tanítványai derekasan helytálltak, nem voltak megszeppenve. A tarjáni Szegedi Gergő és a naszályi  Horváth Kitti a gyerek korcsoportban állhattak a dobogó  harmadik fokára. Ők kapták egyébként Tarján község önkormányzata által felajánlott különdíjat is, amely a legjobb hazai versenyzőknek járt.

A serdülőknél Bakos Dániel és Tóth Bence sem okozott csalódást,igaz nem értek el
helyezést, de a későbbi győztestől szenvedtek vereséget. A naszályi Kovács Magdolna és testvére Kovács Mónika a serdülő illetve a gyerek korcsoportokban indult, sajnos ők is csak egy mérkőzést tudtak vívni.

Vastag Gusztáv (Naszály) a felnőttek között „verekedett” sajnos nem sok sikerrel, mint ahogy fia Vastag Adrián is csak egy fordulót  bírt, aztán kiesett.

A szervezők a kupán összesen 29 kupát adtak át a győzteseknek, valamint érmeket, ajándékokat a helyezetteknek.
Szabó Kornél a Renmei Kyokushin  Karate SE vezetőedzője elmondta: sikeres verseny volt, alig  egy-két éve sportoló karatékái nem okoztak csalódást, küzdöttek, harcoltak. A későbbiekben még szebb helyezéseket is elérhetnek. A klub egyébként Tatán, Tarjánban és Naszályon tart foglalkozásokat minden héten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!