Sport

2008.05.11. 10:29

Elbert Gábor: fontos, hogy boldog emberek éljenek az országban

Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára járt a napokban Bokodon. A községben,az országban az elsők között hoztak létre kistérségi sportági központot.

K. T. J.

Az atlétikát, annak alapjait, mozgáskoordinációkat tanulnak itt  a gyerekek  már óvodáskorban. A különböző csoportokkal Bokodon kívűl Szákszenden, Dadon és Kecskéden Babicz Pál a TSC-Geotech  válogatott kerettag távolugrója foglalkozik.

Elbert Gábor többek között elmondta: van jövője ezeknek a kistérségi összefogásoknak. A nemzeti sportstratégiát, amelyet  tavaly fogadtak el, mind az öt parlamenti párt támogatta. Hosszú távú programokat kell kitűzni ezeknek a szervezeteknek,amelyeket a hivatal támogatni is tud. Az előző évben  mintegy  100 millió forint állt rendelkezésre, az idén 340 millió forintra rúg ez az összeg. A kistérségi sportági központok pályázhatnak erre, illetve ennek  egy részére. Most három pályázati lehetőség van érvényben május 15-ig.

[caption id="" align="alignleft" width="660"] A bokodi óvodások Babicz Pál edzővel és Elbert Gáborral (Fotó: K. T. J.)
[/caption]

Mint azt az államtitkár elmondta, fontos, hogy mennyi érmet nyerünk az olimpián, de legalább olyan fontos az is, hogy egészséges, boldog emberek éljenek az országban. Elismeréssel szólt a bokodi kezdeményezésről, amely példaértékű az országban, több száz kisgyermek ismerkedik meg a "sportok királynőjével".

Ebben segítséget nyújt újabban Füsti Edina olimpikon is, aki, ha ideje engedi foglalkozásokat tart a gyerekeknek. Ennél nagyobb húzóerő talán nem is lehetne!

Elbert Gábor látogatásának napján fórumot is rendeztek  Bokod sporthelyzetéről és a fejlesztési lehetőségekről. Ezen  a térség polgármesterei,a tatabányai atlétikai szakosztály képviselői is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!