Sport

2008.05.21. 21:03

Aranyérmeket hoztak haza Salgótarjánból a szenior dobók

Salgótarján adott otthont a szenior dobóbajnokság II. fordulójának. A jó körülmények között, és kellemes időben megrendezett próbán három számban mérték össze erejüket a résztvevők: történelmi nehéz súlyvetésben, rövidnyelű kalapácsvetésben és kőlökésben.

Kovács Eszter

A bajnoki számokon kívül kétkezes súlyvetésben is eredményt hirdettek. Szűkebb hazánkat két egyesült hét versenyzője képviselte, összesen 13 bajnoki címet szereztek.

A hölgyek 35 éves korcsoportjában Talabérné Nedoba Judit, az Igmánd SC sportolója mind a négy számban győzött, így az összetett Nógrádi Kupát is elnyerte. A 40 éveseknél Léránt Lászlóné (ISC) szintén négy számban diadalmaskodott. A férfiaknál, a 35 évesek között Mészáros Róbert (ISC) négy aranyat szerzett.

A 40-eseknél Szalai László (Tatabányai Szabadidő Sportszövetség) nehéz súlyvetésben és kalapácsvetésben lett bajnok. A 45-ös korosztályban Kiss Károly (TBSZSSZ) a bajnoki számokban nem talált legyőzőre.

A 65 évesek között Bartos Miklós (ISC) kalapácsvetésben 3., a többi számban negyedik lett. A 70-es korcsoportban Mészáros Miklós (ISC) aranyérmet érdemelt ki történelmi nehéz súlylökésben, ezüstöt kalapácsvetésben és bronzot kőlökésben. A kétkezes súlyvetésben az élen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!