Sport

2007.10.11. 15:17

Détári Lajos állítja, nem tárgyalt az FC Tatabányával

- Igaz, jelenleg szabad edző vagyok, nyugodtan tárgyalhatok csapatokkal, de tényleg nem volt arról szó, hogy Tatabányára szerződök - mondta a www.24ora.hu-nak Détári Lajos. Az egykori világválogatott ezt azt követően jelentette ki, hogy a sportnapilap mai számában megjelent: "nem zárható ki, hogy a Zalaegerszeg elleni, október 20-i mérkőzés után már nem Borbély László, hanem Détári Lajos nyilatkozik majd".

Kovács László

- Nem jártam mostanában Tatabányán, éppen most érkeztem haza Spanyolországból, ahol a Real Madrid öregfiúk csapata ellen léptünk pályára. Senkivel nem tárgyaltam, de mivel jelenleg nem edzősködöm sehol, az esetleges ajánlatokat természetesen meghallgatnám - fűzte hozzá "Döme".

- Elismerem, a napokban beszéltem Détárival telefonon. A hajdani klasszis hívott. Abban a néhány percben fel sem merült olyasmi, hogy esetleg átvegye a csapat szakmai munkájának irányítását - hangsúlyozta Török József, az FC Tatabánya ügyvezetője.

Détári Lajos edzősködött már Tatabányán. 2003. decemberében, az akkor még NB I. B-ben szereplő, a kiesés szélén álló csapatot vette át. Az együttes a szezon végén kishíján osztályozót játszhatott az élvonalért.

A Borbély László vezetőedző irányította FC Tatabánya jelenleg az NB I. sereghajtója, a 11 játéknap alatt mindössze két pontra futotta a csapat erejéből. Augusztus 18-ig, az 5. fordulóig Mészáros Ferenc ült megyeszékhelyünk gárdájának kispadján. A kék-fehérek akkor éppen attól az FC Soprontól kaptak ki, amelynek edzője még Détári Lajos volt. A hűség városában két héttel ezelőtt köszönték meg a munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!