SÉTA

2009.06.25. 16:18

Tvrtko: medvevadász, orvos és jószolgálati nagykövet egy személyben

Vujity Tvrtko eljön! Vujity Tvrtko itt lesz! Már csak pár perc és a sokunk számára példakép televíziós újságíró előadást tart nekünk. – így izgultunk mindannyian a SÉTA (Sajtó és Tanulás)-táborban, mielőtt riporter belépett volna a terembe.

Sajben Bianka

 Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy mindnyájan tartottunk attól, hogy egy komoly és megközelíthetetlen emberrel lesz dolgunk, de ahogy belépett az ajtón, ez a félelem azonnal el is illant barátságos kisugárzása és hatalmas mosolya láttán. Óriási meglepődésünkre rögtön „kollégaként” tekintett ránk.

„Bármit írhatsz csak ne hazudj!”- osztotta meg velünk filozófiáját, amit aztán meg is cáfolt. Hiszen izgalmas pályafutása során egy-egy különleges tudósításért volt ő már dr. Vujity, a szeretetszolgálat munkatársa, sőt még medvevadász is! Elképesztő történeteit tátott szájjal hallgattuk. A humorosaktól kezdve a szívmelengetőkön át a megdöbbentőig számos sztorit előadott nekünk.

Tvrtko fontosnak tartja, hogy az emberek előtt kitárja a világot. Megdöbbentő tudósításainak célja többek között rávilágítani arra, hogy nem a mi helyzetünk a legrosszabb a világon. A magyarokat az egyik legtehetségesebb, ugyanakkor az egyik legpesszimistább nemzetnek tartja.

Lehengerlő stílusa annyira magával ragadott minket, hogy még jegyzetelni is elfelejtettünk, az viszont biztos, hogy mindannyiunkban az fogalmazódott meg: Ő az ÚJSÁGÍRÓ!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!