Megyei információ

2022.03.10. 19:00

Információzuhatag a munkaerőpiacról

Fontos, hogy a munkaerőpiaci információkról naprakész tájékoztatást kapjanak a munkaadók.

M. K.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy igénybe vehet minden vállalkozó, cég az állami foglalkoztatási szervezet részéről egy olyan szolgáltatást, amely tájékoztatást nyújt a foglalkozásokról, a térségben elérhető képzésekről, a régió, a megye, valamint a kistérség munkaerőpiaci helyzetéről, a kereslet és kínálat helyi jellemzőiről, az aktuális támogatásokról. Lényegesek például a munkaerőpiac egyensúlyi viszonyai, a munkaerő kereslet-kínálat alakulása, a trendek. Hasznosíthatóak lehetnek a kiválasztásban alkalmazott és elérhető módszerek. 

Érdemes alaposan megismerni a foglalkoztatást elősegítő támogatás igénylésének, ügyintézésének eljárási rendjét is, nehogy alaki hibák miatt csússzon egy-egy projekt. Elsősorban a gazdasági életbe újonnan bekapcsolódó foglalkoztatónak, a nehézségekkel, illetve információhiánnyal küzdőknek ajánlják a sokrétű szolgáltatást. Javasolják, hogy akinek nagyon sok kérdése van, keresse fel a járási hivatal foglalkoztatási osztályát.

Lehet kérni válaszokat e-mailben, telefonon vagy a honlapról. A tájékozódást segítő eszközök sorába tartoznak a hírlevelek, akik regisztrálnak, rendszeresen kapnak. Végül, de nem utolsó sorban a helyi foglalkoztatók részére szerveznek rendezvényeket, munkáltatói fórumokat, amelyek időpontjáról előzetesen a 24 Óra és a kemma.hu is tájékoztatást ad. 

A jelenlegi, szinte napról napra változó helyzetben kiemelten fontos a foglalkoztatók munkaerőpiaci ismereteinek, tájékozottsági szintjének növelése. Ezzel hozzájárul a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a munkáltatók helyzetének erősítéséhez. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!