Ács

2022.02.19. 11:00

Átfogó fejlesztés a centrumban

P. J.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult a városközpont átfogó, funkcióbővítő és zöldterületi rehabilitációja. A kiépített minőségi infrastruktúrának köszönhetően Ács centruma a település legfontosabb közösségi színterévé vált. A helyi önkormányzat 240 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével, és csaknem 69 milliós saját forrás biztosításával valósította meg ezt a jelentős fejlesztést. 

A beruházás keretében megvalósult a Zichy park területén a zöldfelületek rekonstrukciója, új elemekkel történő bővítése, egy kültéri fitneszpark kialakítása, sétáló- és egyéb burkolt felületeket építettek ki, parkolókat hoztak létre, ezáltal a környék jól használható szabad­idős térré vált. Létrejött egy piac a helyi termékek értékesítésére, közvilágítással, ivóvízellátással, csatornázással és csapadékvíz-elvezetéssel.

Az új termelői piac kialakítása hozzájárul a helyi és térségi szolgáltatások színvonalának javulásához, bővíti és komfortosabbá teszi a helyi kistermelők, őstermelők és kézművesek értékesítési lehetőségeit. Továbbá a Gyár utcán megvalósult a közlekedőfelületek, a kapcsolódó zöldfelületek és az infrastruktúra megújítása, buszmegállók átalakítása, gyalogátkelő kiépítése és a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése, amely hozzájárul a belvárosi városrész elérhetőségének és persze élhetőségének javításához. A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!