környezeti nevelés

2021.06.05. 14:00

Lelkesen gyűjtik a kupakokat Komáromban

Nemrégiben állítottak fel kupakgyűjtő szívecskét a koppánymonostori Napsugár Óvoda bejáratánál.

K. D.

Koppánné Molnár Mónika intézményvezetőtől megtudtuk, az oviban nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre. A gyerekekkel szelektíven gyűjtik a szemetet az oviban, a használt elemet, a kupakokat és a papírt is különválogatják. A kicsik így már nagyon odafigyelnek az óvoda környezetére, a tisztaságra.

Az intézményben szerették, volna, ha nemcsak az óvodások, hanem a közelben élők is egy helyen gyűjthetnék a kupakokat, ezért részt vettek a Tesco egy pályázatán, amelyen 250 ezer forintot nyertek a szív telepítésére. Koppánné Molnár Mónika elmondta, a kupakokat jótékony célra ajánlják fel, így aki a környéken beteg kisgyermeknek gyűjt, annak szívesen odaadják, ezzel kapcsolatban bárki felkeresheti az óvodát. A népszerű kupakgyűjtőben eddig nyolc-tíz zsáknyi gyűlt össze. A gyűjtő elkészítésében és felállításában Szlukovényi Zsolt és édesapja, Szlukovényi János, valamint a Dibusz Kft. vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!