Hirdetés

2024.02.11. 23:59

Streetfood csomagolás a KOMPRESS-től

A komáromi székhelyű KOMPRESS Nyomdaipari és Szolgáltató Kft. papír és karton csomagolóanyagok gyártására specializálódott családi vállalkozás. Szombath Gábor és Szombath Zoltán a tulajdonosok, de időközben több családtag is csatlakozott. A KOMPRESS Kft. 1992-es alapítása óta, immár 31 éve folytonos fejlődésen megy keresztül és jelenleg 84 álandó és 17 bérbe vett, külföldi munkavállalót foglalkoztat. Most a legújabb kínálatukat osztják meg érdeklődő olvasóikkal.

PR cikk
Forrás: Beküldött

Az étel elvitelére készített csomagolás - ideértve például a hamburger-dobozokat, speciális tervezésű, annak érdekében, hogy az ételt biztonságosan és kényelmesen lehessen szállítani, elvinni.

Forrás: Beküldött

Néhány jellemző:

Tartósság: Az ilyen csomagolásnak el kell bírnia az étel súlyát és nedvességét anélkül, hogy szétesne vagy átázna.

Hőszigetelés: Fontos, hogy a csomagolás megőrizze az étel hőmérsékletét. Ez különösen lényeges az olyan ételek esetében, mint a szendvicsek, gyros-ok, ahol az íz és a minőség a lehető leghosszabb ideig meg kell maradjon.

Szellőzés: Az ételnek frissnek kell maradnia, így a csomagolásnak lehetővé kell tennie a szellőzést. Ez megakadályozza, hogy az étel túlságosan párás legyen és elveszítse textúráját.

Divatos megjelenés: Az elvitelre szánt csomagolásnak gyakran szerepet kell játszania a márka és az étterem stílusának kommunikálásában. Emellett kényelmesen hordozhatónak kell lennie.

Ökológiai szempontok: Egyre inkább hangsúlyt fektetnek a fenntartható csomagolásra. Ennek részeként újrahasznosítható anyagok, alacsony környezeti lábnyommal rendelkező opciók használata válik egyre elterjedtebbé.

Az ilyen csomagolások kialakítása és anyaghasználata változhat az étteremtől és a helyi szabályozásoktól függően. Az éttermek és a csomagolási iparág folyamatosan fejlesztik és finomítják ezeket a megoldásokat az ügyfelek igényeinek és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően.

Papír és karton - A legjobb nyomtatott hírvivő
A papír- és kartoncsomagolás a különböző termékek és áruk csomagolására szolgáló elterjedt anyag. Szemben a műanyagokkal a papír csomagolásnak számos előnye van. A fogyasztók ezt egyre inkább elismerik és előnyben is részesítik.
Környezetbarát: A papír biológiailag lebomló és újrahasznosítható anyag, így kisebb környezeti lábnyomot hagy maga után.
Könnyűsúly: A papír könnyű anyag, így csökkenti a szállítási költségeket és a szén-dioxid-kibocsátást.
Csomagolási lehetőségek: A papírt különböző formákban és méretekben lehet előállítani, így sokféle termék csomagolására alkalmas.
Megújuló forrásokból származik: A papír nagy része fa alapanyagból készül, amely megújuló forrásból származik.
Nyomtathatóság: A papír jól alkalmazkodik a nyomtatáshoz és a tervezéshez, így kiválóan használható a termék brandingjének erősítéséhez és csomagolásához. A papír a marketing kiváló eszköze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában