Hirdetés

2024.02.20. 16:44

Könnyű elérésű munkakörök: fizikai, segéd és betanított álláslehetőségek Vácon

A fizikai, segéd és betanított munkalehetőségek általában könnyű elérésű, sokak által eséllyel megpályázható pozíciók. Ilyen típusú állásokkal természetesen a váci álláskínálatban is gyakran lehet találkozni, ami sok álláskereső számára kedvező körülmény az elhelyezkedésüket illetően. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb pozíciók, és hogy mire lehet számítani a betanított munkák kapcsán!

PR cikk

Leggyakoribb betanított munkalehetőségek Vácon

A betanított munkalehetőségek számos iparághoz kötődően előfordulhatnak. Mégis vannak bizonyos munkakörök, amelyek kifejezetten gyakori szereplői az álláskínálatnak, többek között Vác vonatkozásában is, például a VacAllas.hu felületén. Ezek között említendő az árukiadó, áruösszekészítő állás is, ami gyárakban, raktárakban, sőt, akár pékségekben is elérhetővé válhat.

Betanított munka Vác - VacAllas.hu
Betanított munka Vác - VacAllas.hu
Forrás: freepik.com

Egy ilyen állás kapcsán főként pakolós feladatokra kell számítani. Ebbe beleértendő többek között a rendelések összekészítése, illetve szállításhoz történő előkészítése is. Gyakoriak emellett a csomagolói feladatok is, amellyel az áruk sértetlenségét, biztonságos szállítását biztosítják a pozíció betöltői. Mindemellett pedig készletnyilvántartással kapcsolatos, valamint ügyfelekkel és szállítókkal való kommunikációs teendők is várnak az ilyen és ehhez hasonló állások megpályázóira.

A különböző gondnok vagy akár kertépítéssel kapcsolatos állások szintén időről-időre feltűnnek a váci álláskínálatban. Az itt ellátandó feladatok sora ugyancsak széles, amibe egyebek mellett beleértendő például a kertgondozás, a szemétszedés, valamint az ingatlanfelügyelet is. Sőt, egy gondoknak például különböző karbantartói teendői is akadnak, különös tekintettel a kisebb és alapvető épületgépészeti munkákra, festésre vagy az elektromos berendezések rendszeres ellenőrzésére.

Végezetül pedig a gyártás és termelés területén gyakran előforduló operátori munkakörökről sem feledkezhetünk meg, amelyek esetében ugyancsak elmondható, hogy a felelősségek gyorsan elsajátítható, betanított feladatokból tevődnek össze. Gyártói környezetben ez kisebb összeszereléseket, gépkezelést, válogatást vagy akár minőségellenőrzést is magában foglalhat. Mindezt természetesen jól szabályozott módon, előre megadott és megtanított utasítások alapján.

A betanított munkák előnyei és hátrányai

A betanított munkák egyik legnagyobb előnye – amint arra a cím is utal –, hogy könnyű elérésűek, és alacsony belépés feltételek mellett kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket. Ez azt jelenti, hogy az alacsonyabban képzett vagy tapasztalattal nem rendelkező munkavállalók is jó esélyekkel pályázhatják meg ezen állásokat és állhatnak rajtuk keresztül munkába. Ily módon tehát egyúttal az is elmondható, hogy a betanított munkák kiváló tapasztalatszerzési feltételeket teremtenek meg, és az itt elsajátított készségek akár később könnyűszerrel kamatoztathatóak a munkaerőpiacon. A hivatkozáson találhat fizikai, segéd vagy betanított munkát Vácon.

Hátrány ugyanakkor a bérezés, hisz a betanított munkások jellemzően kevesebbet keresnek, mint a szakképzettséget igénylő pozíciók betöltői. A munkavégzés továbbá monoton, vagy fizikailag megterhelő lehet, ami hosszú távon sokakat állíthat kihívás elé. Legvégül pedig az is megemlítendő, hogy a fejlődési, feljebb lépési lehetőségek is korlátozottak. Természetesen

mindez csupán néhány általános jellegű tényező volt, a konkrét körülmények mindig az adott munkakörnek és munkáltatónak a függvényében változhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában