Hirdetés

2024.02.22. 11:18

Így helyezkedhetsz el szervíztechnikusként Budaörsön

A szerviztechnikus pozíciók izgalmas álláslehetőségek, amelyek több iparághoz kötődően is előfordulhatnak az álláskínálatban, akár Budaörs és környéke vonatkozásában is. A következőkben bemutatjuk, hogy mégis milyen jellegű feladatokra lehet számítani egy-egy ilyen munkakör kapcsán, valamint, hogy mit lehet tenni a budaörsi elhelyezkedés érdekében.

PR cikk

Szervíztechnikus állás Budaörs - BudaorsAllas.hu

Forrás: freepik.com

A szerviztechnikusi feladatkör

A szerviztechnikusok azok a szakemberek, akik a különböző gépek, eszközök, berendezések vagy rendszerek karbantartásáért, javításáért és üzemeltetéséért felelnek. Konkrét tevékenységi körüket jelentős mértékben meghatározza többek között az adott szakterület, iparág és szolgáltatás jellege, általánosságban ugyanakkor az alábbi teendőket látják el:

· Karbantartás és javítás: A szerviztechnikusoknak jellemzően alapvető felelősségük a gépek és berendezések rendszeres karbantartása, beleértve a különböző alkatrészcserék és beállítás-módosítások elvégzését.

· Hibaelhárítás: Amikor egy gép vagy berendezés nem működik megfelelően, a szerviztechnikusok feladata, hogy azonosítsák és megoldást találjanak a hibákra. Munkájuk során arra kell törekedniük, hogy fejlesszék hibadiagnosztikai folyamataikat.

· Telepítés és konfiguráció: A szerviztechnikusok az új gépek beüzemelésében is tevékeny szerepet vállalnak, aminek értelmében telepítik és beállítják az új gépeket, biztosítva, hogy azok megfeleljenek az ügyfél és/vagy gyártási igényeknek.

· Rendelés- és készletkezelés: A pozíció betöltői nyomon követik az alkatrészek és eszközök készletszintjét, és gondoskodnak a szükséges alkatrészek időben történő beszerzéséről.

· Ügyfélkapcsolatok: Mindezek mellett pedig a szerviztechnikusok közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel vagy felhasználókkal, segítve őket a gépek és rendszerek használatában, valamint támogatást nyújtva az esetlegesen felmerülő problémák és kérdések esetén.

Persze ezen leírtak csupán általános összefoglalót adnak a pozíció jellegéről, a konkrét feladatok a munkakörnyezettől függően mutathatnak eltéréseket.

Elhelyezkedési lehetőségek szerviztechnikus munkakörben

A szerviztechnikusi pozícióban történő karrierépítésre természetesen Budaörsön és környékén is adottak lehetnek a lehetőségek. Nemrégiben például a Budaörs állás kínálatában jelent meg egy szerviztechnikus munkaköri álláshirdetés, méghozzá egy tervezéssel, kivitelezéssel és projektmenedzsmenttel foglalkozó cég révén. A feladatkörnek a korábbiakban bemutatott karbantartói, hibaelhárítói és kapcsolattartói tevékenységeken túl fontos részét képezte a különböző kamerák, kamerarendszerek telepítése is.

Az említett példáról és az ehhez hasonló további lehetőségekről elmondható, hogy széleskörű feltételeket támaszt a pályázók felé. Általános elvárás többek között a műszaki területekhez kötődő végzettség, valamint a nagyfokú műszaki affinitás. Gyakori követelményként jelenik meg a B kategóriás jogosítvány is, hisz a munkakör sokszor kiszállással, utazással is együtt jár.

Mindezen kívül pedig számítógépes ismeretekre, nyelvtudásra és kiemelkedő problémamegoldó képességre is szükség lehet az eredményes helytálláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában