Hirdetés

2024.01.28. 23:59

BD Karácsonyi Kívánságfa Program

A Becton Dickinson Hungary Kft. falai között immár ötödik alkalommal került megszervezésre a Karácsonyi Kívánságfa Program, amelynek keretében a vállalat munkatársai helyi, hátrányos helyzetű gyermekek kívánságait válthatták valóra. A kezdeményezés hatására 2023 legszebb ünnepén 195 főre duzzadt azon gyermekek száma, akiknek álma beteljesülhetett.

PR cikk

Reggeliosztás az Éltes Iskola karácsonyi ünnepsége reggelén, majd az ajándékok átadása a gyerekeknek

Forrás: Beküldött

A fecskendőgyár munkatársai tavaly decemberben három intézmény karácsonyfája alá csempésztek színarany varázslatot. Míg az önfinanszírozási kezdeményezés keretében a vállalat alkalmazottjai a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő gyermekeit immár 6 éve patronálják, addig a Komáromi Gyermekotthonok aprótalpúi számára 2022-ben nyitották ki először az önzetlen szeretet kapuját, s idén a Tatai Diákotthon (Új Út Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) csemetéi is felkerültek a támogatottak listájára.

Reggeliosztás az Éltes Iskola karácsonyi ünnepsége reggelén
Forrás: Beküldött

A Becton Dickinson Hungary Kft. angyalai először a Komáromi Gyermekotthonokba látogattak. Az otthon gyermekei közül néhányan − kiskori traumáik következményeként − alig esznek, nem beszélnek. Az intézmény nevelői mindent megtesznek az ott élő gyermekekért, szeretetben, pozitív szemléletben nevelik őket, hogy fiókáik gazdag fészekből repülhessenek útra, ha elérkezik annak ideje. A gyermekek szívszorító történeteit megismerve, nem meglepő, hogy a BD munkatársai könnyek között váltak szemtanúivá néhány ajándék kiosztásának. Gazdagodtak például a négyéves kis Zétény földöntúli boldogságával, aki a beszerzési osztálytól kapta meg azt az ötszintes parkolóházat, amelyről mindig is álmodott. Anikó örömét látva a kollégák szíve éppígy csordultig telt szeretettel, mikor a kishölgy kibontotta, majd rögtön ki is próbálta azt a hajformázó szettet, amit a „Jézuskától” kért.

A komáromi gyermekotthonban is ajándékoztak
Forrás: Beküldött

Pár nappal később a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő-be látogatott a BD varázshintója. Az ajándékosztást, valamint a karácsonyi ünnepséget megelőzően – a hagyományokhoz hűen − személyes reggeliosztással is készültek a BD munkatársai. A rendezvény olyan jól sikerült, hogy egy morzsa sem maradt a lakomából. A gyerkőcök földöntúli boldogságban ragyogtak, amelynek melegségét minden angyal hazavitte magával az ünnepekre. 

Reggeliosztás az Éltes Iskola karácsonyi ünnepségének reggelén
Forrás: Beküldött

Hogy a lurkók viszonozhassák a sok szeretetet, amit kaptak, kézzel készített ajándékokkal készültek a kollégáknak. Az egyik résztvevő angyal így nyilatkozott az ünneplőbe öltözött reggelről: „A reggeliztetés után ott maradtunk az ajándékosztáson. Hatalmas élmény volt látni a gyerekek arcán az örömöt, amikor megkapták az ajándékokat. Ugyanakkor szívszorító volt hallani, amikor az egyik kislány száját elhagyta a gondolat:

Úristen, én is kapok idén karácsonyi ajándékot, nem is gondoltam volna!

A négyfogatos hintó utolsó útja a Tatai Diákotthonba (Új Út Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) vezetett. Több, mint 200 súlyosan sérült és enyhén beteg gyermek tölti itt a mindennapjait. A − Kristály Hotel, valamint a Becton Dickinson Hungary Kft. csapatai által − szép számmal összegyűjtött ajándékoknak hála az óvodáskorúaktól az egészen nagyokig, mindenkinek jutott a fa alá ajándék. A csomagok a karácsonyi ünnepségen kerültek átadásra.

Így gyűltek az ajándékok a BD irodájában, intézményenként 2, ajándékokkal teli autóval indultunk
Forrás: Beküldött

Habár az ünnepek gyorsan tovaszálnak, az önzetlen ajándékozás öröme sokáig velünk maradhat, ha jó helyre ültetjük szívünkben. S úgy tűnik a mag megfelelő helyen csírázik, hisz évről-évre egyre több kisangyal jelentkezik, hogy színarany boldogságot csempésszen, azok szívébe, akiknek bizonyos szempontból kevesebbet adott az élet. Jövőre talán még több finom kéz bonthatja serényen a karácsony szeretetbe csomagolt ajándékát. Hamarosan újra találkozunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában