Hirdetés

2023.08.31. 23:00

Diákhitel: spéci számlára jön a pénz

Érdemes igyekezniük azoknak, akik minél előbb hozzá szeretnének jutni a diákhitelhez. A hallgatók most különösen kedvező feltételekkel nyithatnak Diákhitel Számlát az Ersténél.

PR

Forrás: Erste Bank

Szeptemberben mintegy 300 ezer, a felsőoktatásban tanuló hallgató kezdi meg, illetve folytatja tanulmányait a hazai egyetemeken és főiskolákon. Közülük sokan diákhitelből fedezik az oktatással és a megélhetéssel kapcsolatos kiadásokat, valamint az önköltséges képzések díját. A szabadon, bármire felhasználható Diákhitel1, és a kizárólag az önköltséges képzés díjára fordítható Diákhitel2 vagy Képzési Hitel iránti igényt folyamatosan be lehet nyújtani a Diákhitel Központnál.

Érdemes igyekeznie annak, aki mihamarabb hozzá szeretne jutni a támogatáshoz. A szabad felhasználású diákhitelt az új tanévre vonatkozó hallgatói jogviszony ellenőrzését követően folyósítják, ha a tanuló rendelkezik Diákhitel Számlával. Az újonnan kötött Diákhitel1 szerződések esetében ugyanis az igényelt összeget már csak a kedvezményes Diákhitel Számlára lehet kérni, a többi hitel esetén pedig opcionálisan választható ez a számla, melyet négy banknál, köztük az Ersténél lehet nyitni. Új hitel igénylése esetén a hiteligénylési lap kitöltésekor kell kiválasztani azt a bankot, amely a hallgatói jogviszony megerősítését követően a Diákhitel Központ értesítése alapján felveszi a kapcsolatot a hiteligénylővel. Az Ersténél a számlanyitást is el lehet intézni online, akár otthonról a kanapén: elég egy, a George Appba feltöltött szelfi vagy egy videós azonosítás.

Az Erste támogatja azokat, akik hisznek magukban, és úgy gondolják, megéri befektetni a saját jövőjükbe. A bank a Diákhitel Számlához a kötelezően nyújtandó díjmentes szolgáltatásokon túl (például számlavezetés, bankkártya, kártyahasználat, elektronikus szolgáltatások, havi számlakivonat) egy sor további kedvezményt, például díjmentes Őrszem push üzenetes tranzakciófigyelő szolgáltatást és TeleBankot biztosít a hallgatóknak. Szeptember végéig a számlanyitás mellé ajándék kulacs, online nyitás esetén pedig visszavonásig 30 ezer forint díjkedvezmény is jár a kedvezményes Erste Diákhitel Számla mellé – ismertette Gémes Zita, az Erste lakossági számlatermékekért felelős vezetője.

Az Ersténél nem csak a bankszámlát vezethetik a diákhiteles ügyfelek nagyon kedvező feltételek mellett, de más termékeknél is kapnak kedvezményeket: akár lakásvásárlást terveznek és ehhez hitelre és biztosításra van szükségük, akár egy utazásról van szó, akár már a babaváráson gondolkodnak.

A kedvezményes Diákhitel Számlára azok is válthatnak, akik még korábban kötöttek Diákhitel1 szerződést és hitelük még folyósítási szakaszban van. A Diákhitel Direkt szolgáltatásban a személyes fiókba belépve, a Nyomtatványok-Kedvezmények menüpontra kattintva kell megkeresni és kitölteni a Diákhitel Számlára vonatkozó nyilatkozatot. A Diákhitel Központ a szeptemberben kezdődő hallgatói jogviszony-egyeztetés keretében ellenőrzi a jogosultságot, majd értesítést küld a kiválasztott banknak, amely felveszi a kapcsolatot az ügyféllel. Diákhitel Számlát azok is nyithatnak, akik Diákhitel2-t, vagy a szak- és felnőttképzések díjára fordítható Képzési Hitelt vesznek, vagy vettek fel, és a hitelük még folyósítási szakaszban van.

További információk itt: http://www.erstebank.hu/diakhitelszamla

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában