Hirdetés

2023.01.26. 11:30

Mi a rendezett és kényelmes hálószoba kulcsa?

Sokan vágynak arra, hogy az éjjeleik végre meghozzák a hőn áhított nyugalmat, pihenést és relaxációt. Viszont kevesen tudják, vagy inkább tudatosítják magukban, hogy ehhez nagyban hozzájárulhat a lakberendezés milyensége. Máris kifejtjük bővebben, hogyan!

(x)

Forrás: New Africa / Shutterstock.com

Rend és tisztaság mindenekfelett

Először is érdemes azt tisztázni, hogy mit is takar a komfortosság, mint kifejezés? Mert nem pusztán a kényelmi funkciók meglétét, hanem a szépséget is. Sőt a minél egyértelműbb funkcionalitás is ide sorolható. Vagyis a kezes komód az a berendezési tárgy, ami a háló elmaradhatatlan kelléke, hiszen szinte minden elfér benne, így hozzájárul a rend és tisztaság megteremtéséhez.

Ami a megjelenését illeti, először is érdemes tisztázni, hogy melyek azok az alapanyagok, valamint színek, amik ideálisak. A fa továbbra is a természetesség és a lakberendezés sztárja. Még akkor is, ha sok esetben nem képes olyan fokú ellenállóságot borítékolni, mint a műanyag. Ugyanakkor az utóbbiból készült bútorok olcsóbbak, és strammság tekintetében is jól teljesítenek. Ráadásul a színezésnek köszönhetően sokszor megtévesztően természetes hatást keltenek.

A letisztultság, mint stílusirányzat épp annyira dívik, mint a klasszikus, hagyományos vonal, vagy éppen a modernitás. Az biztos, hogy az az elsődleges kérdés, hogy egyéni szinten melyik irány a befutó. Ha ez megvan, akkor minden mást könnyű ehhez igazítani.

Mi a pihentető alvás kulcsa?

Kétségtelenül a matracok. Nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú felület szolgál „alvási alapként”. A minőségi, mint jelző, az egyetlen, ami elfogadható. A kényelmetlenségek elviselése nemcsak kialvatlansággal, hanem hosszú távon egészségügyi kockázatokkal is együtt jár. Azaz ezzel a területtel nem jó ötlet játszadozni.

A választásnál a méretek a legfontosabbak. Egy embernek elég lehet egy egyszemélyes matrac is, francia ágy esetében azonban minimum 160, de inkább 180 centiméter széles modelleket érdemes nézni. A kemény és a puha verziók között érdemes alaposan átgondolni a választást.

A hálószoba akkor alakulhat a lakás egyik legtöbb nyugalmat adó helyiségévé, ha a fent említett, kifejtett komfort egy az egyben megvalósulhat. Ehhez azonban minden egyes részletnek stimmelnie kell. Mindennek tetejében, mivel ezek a stílusirányzatok úgy tűnik, hogy halhatatlanok, ahogy a nyugalom értéke is felbecsülhetetlen, így egyetlen választás évtizedeken át tökéletesnek bizonyulhat.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában