Hirdetés

2022.12.14. 10:25

Karácsonyi dekoráció lustáknak és kényelmeseknek

Címkék#hirdetés

Gyermekként a legtöbben imádjuk a karácsonyt: ajándékok, finomságok, egész napos pizsamában lézengés, mesemaraton és társasjáték… Felnőttként az ünnep viszont már nem olyan édes és nyugalmas. Főleg, ha rajtunk múlik, mennyire sikerül jól a pillanat, a különleges vacsora, a meglepetések és a karácsonyi dekoráció. Lehet a karácsony mégis a lusták és kényelmesek ünnepe? Hát persze!

(X)

Forrás: Unsplash

Aki szerencsés, az már réges-régen rendelkezik azokkal a fontos ünnepi apróságokkal, amelyektől igazán meghitt lesz a feldíszített otthon. A nagypapa házi készítésű betleheme, a mamától maradt hógömb, a gyerekkori asztalterítő a legkisebb energiabefektetéssel is azonnal csodás hangulatot teremtenek.

Semmi szégyellnivaló nincs viszont abban sem, ha gondos válogatás és gyűjtögetés helyett a netről rendeled meg a neked megfelelő darabokat. A karácsonyi dekoráció gyűjtő weboldalakon ma már több gyártó és forgalmazó termékei közül válogathatsz. Egyetlen mozdulattal felmérheted a trendeket, árakat, stílusokat és nagy valószínűséggel meg is találod, amit igazán kerestél.

Az online böngészés és rendelés nagy előnye nem csak az, hogy kényelmes. Ez a módszer költséghatékony is, hiszen rögtön láthatod, a kedvenc stílusod elemei hol a legolcsóbbak. Nem kell kísérletezni sem. Ha szerinted a terítő jól mutatna az asztalodon, de nem emlékszel a bútorok pontos méretére, csak előveszed a mérőszalagot.

Csak színek és minták

Az apró mütyürök rakosgatása helyett koncentrálj a nagyobb elemekre! Cseréld le a párna- és paplanhuzatokat, terítőket és más textileket! Ezt a rendszeres takarításkor amúgy is meg kell tenned, így már nem plusz energia karácsonyi hangulatúra cserélni őket.

Teríts meg szépen, az étkészletből pedig válassz piros, zöld vagy arany és ezüst mintás darabokat hozzá illő szalvétával vagy alátéttel! Ez az egyszerű trükk akkor is megteremti a megfelelő atmoszférát, ha nem töltesz napokat a régi garnitúrák előpakolásával és az elegáns evőeszközök fényesítésével.

Sokszor már az is ünnepi hangulatot varázsol, ha odafigyelsz a mindennapi tárgyak színeire és mintájára. Az egységes, rendezett lakás minimális díszítéssel is nagyon barátságosnak és meghittnek hat. Ez biztosan feltűnik mindenkinek, azt viszont senki sem fogja észrevenni, ha nem álltál neki ablakot pucolni a legnagyobb mínuszokban.

Formák és praktikum

A karácsonyi dekoráció egyik legnagyobb problémája, hogy sok eleme extra karbantartást igényel. Az égősor gubancolása csak a jéghegy csúcsa. Mivel a legtöbb dísz szezonon kívül a padláson vagy a szekrény tetején porosodik, az ünnepek előtt rengeteg takarításra és karbantartásra kell számtani.

A legegyszerűbb - főleg, amíg kisgyerek van a családban -, ha olyan eleve olyan díszeket keresel, amelyeket könnyű portalanítani és tárolni. Az egyszerű formák, könnyen tisztítható anyagok, a fából vagy műanyagból készült, erős dekorációs elemek sokáig kiszolgálhatnak és rengeteg időt takarítanak meg velük.

Az egyszerű darabok általában lényegesen tartósabbak. Ha egy-egy dísz különösen a szívetekhez nő, nem kell aggódnod amiatt, hogy eltörik, meghibásodik vagy beszennyeződik. A kedvenc fa rénszarvasod, gyantába öntött mikulásod, drótsapkás manócskád hosszú évtizedekig elkísérhet.

Nem csak a fenyőfa zöld…

Ne feledd: a “lusta karácsony” nem csak a te, hanem a bolygó érdekeit is szolgálja. Ha tartósabb, egyszerűbb, jobban kihasználható és jobb minőségű díszeket választasz, jóval kevesebb hulladékot termelsz. A mai trendeknek sem kell feltételnül az eldobható csecsebecsékről szólnia. Az egyszerű díszeket bármikor feldobhatod néhány aprósággal az aktuális irányzatoknak megfelelően.

Legyen idén karácsonykor a kevesebb több! Válogass gondosan a kínálatban és töltsd a megspórolt időt úgy és azokkal, ahogyan és akikkel szeretnéd!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában