Hirdetés

2022.09.02. 00:00

Aptiv táborok: három hét móka és kacagás

Címkék#hirdetés

Az önfeledt játék mellett a biztonságos közlekedés és a környezetvédelem is fókuszba került az Aptiv tatabányai gyára által szervezett nyári táborokban.

(x)

A táborozó gyerekek önfeledten, mosolyogva tanulhattak olyan komoly dolgokról, mint a közlekedésbiztonság

Forrás: Aptiv Tatabánya

Az iskolai tanév június 15-én véget ér és csak szeptember elsején indul újra. Az óvodás, kisiskolás gyereket nevelő családoknak komoly kihívást jelent, hogy megoldják gyermekeik biztonságos felügyeletét a nyári szünet tíz hosszú hetére.

Az Aptiv elkötelezett abban, hogy munkatársainak támogatást nyújtson, ezért idén gyermektáborokat szervezett. Három turnusban fogadták a kisgyermekeket, így összesen kilencven csemete vehetett részt a három alkalommal meghirdetett egyhetes programon.

Aptiv nyári táborok
Az Aptivos gyerekek megismerkedtek a biztonságos közlekedés szabályaival
Forrás: Aptiv Tatabánya

A sok móka és kacagás mellett a szervezők találtak időt arra is, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedés és a környezetvédelem fontosságára. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság is elfogadta a felkérést és ellátogatott a táborokba a Biztonságos Közlekedés Akadémiájával.

A közlekedésbiztonsági program a legveszélyeztetettebb korosztályt, az általános iskolásokat célozza meg; az összes gyerekbaleset több mint kétharmadát okozzák ilyen idős gyerekek azzal, hogy szabálytalanul, óvatlanul közlekednek az úttesten. A balesetek nagyrésze ráadásul kerékpárral történik.

Aptiv nyári táborok
A biztonságos közlekedés az autósok és a gyalogosok vagy kerékpárosok közös felelőssége
Forrás: Aptiv Tatabánya

Az Aptiv támogatásának köszönhetően tavaly egy oktató KRESZ-pályával és a hozzá tartozó eszközökkel gazdagodott a program. Most segítségükkel az Aptivos gyerekek is megismerkedhettek a biztonságos közlekedés szabályaival.

A biztonságos közlekedés mindenki felelőssége; egyrészt az autókon múlik, másrészt mindazokon, akik gyalogosan vagy kerékpárral járnak az utakon.

 – emelte ki Szmrtyka Viktória, az Aptiv tatabányai gyárának HR Managere, hozzátéve:

Fontosnak tartjuk, hogy biztonságossá tegyük a jövő közlekedését, és a kötelezettségvállalásunk túlmutat az általunk gyártott technológián; a közlekésbiztonsági oktatás támogatásával megtanítjuk a gyerekeket az utakon történő együttműködésre és a közlekedési szabályokra. Mindemellett megtapasztalhatják, mi a következménye a rossz lépéseiknek és mi az előnye annak, ha helyesen cselekszenek.

A biztonság mellett a környezet védelméről sem feledkeztek meg a szervezők; a kirándulások után újrahasznosított anyagokkal kézműveskedhettek a táborozók.

A tábori hetek utolsó napjait az Aptiv tatabányai gyárában tölthették a gyerekek, ahol láthatták, hol készülnek a jövő biztonságos, környezetbarát közlekedését lehetővé tevő termékek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában