Voks 2024

2024.06.09. 19:23

Jól sikerült a kampányhajrá: a magas részvétel a kormánypártoknak kedvezhet

„A magas részvételi arány összefüggésben lehet egyes pártok mozgósítási akcióival” – hangsúlyozta a Nézőpont Intézet elemzője.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Egymillió találkozás napjára szervezett kampánykörútjának debreceni állomásán

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Nagyon intenzív az érdeklődés a választópolgárok részéről a mostani választás iránt, és ez a fajta fokozott érdeklődés az ország minden pontján fellelhető” – mondta a Magyar Nemzetnek a Nézőpont Intézet elemzője. 

Rotyis Bálint rámutatott: ha a korábbi helyhatósági és EP-szavazásokat nézzük, akkor az idei európai parlamenti, illetve önkormányzati választás rekordmagas részvétellel zárulhat. 

Szerinte a magas részvételi arány összefüggésben lehet egyes pártok mozgósítási akcióival.

Emlékeztetett, a Fidesz egy békemenetet szervezett, majd egy nagyon erős kampányzárással, az egymillió találkozás napjával zárta a mozgósítási küzdelmet. Ezzel szemben az ellenzéki pártok is eltűntek az utolsó egy hétben.

 

 

Rotyis Bálint úgy véli, a kampányban felhasznált ügyek is befolyásolhatják a választást.

A teljes cikk a részletekkel IDE KATTINTVA folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában