Lánchíd-felújítás

2024.05.03. 06:46

Negyvenrendbeli csalás miatt is bíróság elé áll a hídpénzbotrány kulcsszereplője

Vig Mórnak, a fővárosi számlagyár főszereplőjének újabb büntetőpere folytatódik napokon belül, ezúttal egy hetvenmilliós csalás miatt kell felelnie – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Forrás: NAV/YouTube

A bűnügy szálai egészen 2018 szeptemberéig érnek, onnantól kezdve, több mint fél éven keresztül Vig és két barátja a vád szerint szervezetten, harminckét sértettet tévesztettek és károsítottak meg, valamint további nyolc személyt kíséreltek meg becsapni.

A csaláshoz kellett egy ghánai cég, egy kitalált történet egy dúsgazdag, ám valójában nem létező befektetőről, valamint sok hiszékeny ember – írja a Magyar Nemzet.

A bűnszövetség a vádirat szerint több mint hetvenmillió forinthoz jutott csalárd módon, illetve további tizenhatmillió forintot is megkíséreltek megszerezni. Egyes károsultak a kicsalt összegeket közvetlenül Vig ügyvédi letéti számlájára utalták, a pénzeket pedig a jogász pár órával az utalások után az irodájához közel eső bankautomatából fel is vette.

Vig esetében tavaly februárban már nem jogerősen döntés született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék ugyanakkor hatályon kívül helyezte, és Vig Mór ügye visszakerült első fokra, majd a bíróságon a férfi pár hónapja újra elismerte a bűnösségét. A gyors ítélet azonban elmaradt, Vignek még további tárgyalásokon is részt kell vennie. A praxisától már eltiltott ügyvédnek van két vádlott-társa is, egyikük büntetett előéletű, illetve rengeteg csalási ügye miatt jelenleg is szökésben van, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Viget a csalási botrányán kívül a múltban már más ügyekben is „elővették”, a súlyos testi sértés kísérletétől a vesztegetésig bezárólag. 

Ismert, Vig Mórt (aki Vig Dávid Amnesty-vezér testvére) tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le, miután belebukott egy sok száz milliós számlagyárba. Ennek az eljárásnak a keretében tartottak tavaly év végén házkutatást egy másik ügyvédnél, Hegedüs Dánielnél, valamint a Lánchíd ötmilliárddal megdrágított felújítását végző A-Híd Zrt.-nél is. 

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában