Piramisjáték

2024.05.25. 12:23

Mit tudhatott Magyar Péter politikai szövetségese a milliárdokat eltüntető bűnszervezet ügyleteiről?

Nemcsak Magyar Péter élettársának édesanyja és egyben bizalmasa, hanem pártjának alapítója, Deák Boldizsár is belekeveredett az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb csalási botrányába – ez derül ki a milliárdos piramisjáték ügyében fellelhető iratokból, számol be a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Metropol néhány nappal ezelőtt arról számolt be, hogy nemcsak Magyar Péter élettársának édesanyja, hanem az általa fémjelzett Tisza Párt alapítója, Deák Boldizsár is résztvevője volt annak a piramisjáték-hálózatnak, amelynek összesen 1200 károsultja volt – írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, a piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet több mint nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek. Az ügyben már jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül.

A különböző bírósági iratokból kiderül, hogy a bűncselekmény-sorozatban Deák Boldizsár neve is felbukkant. Mivel a férfi az ügy több szereplőjével is kapcsolatban állt, így nyilván többet tudhatott a csalássorozatról, mint egy átlagember, igaz, a perben mint sértett, csak tanúként szerepelt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Az az általa indított polgári per anyagából azonban kiderül, hogy a férfi az ingatlanjával vett részt a bűnbanda által felügyelt „befektetésekben“. Mint az iratokban szerepel, Deák kapcsolatba került a bűnszervezet vezetőjével is, aki a jelzálogjog bejegyzése fejében tíz hónapon keresztül havi két-két és fél millió forintot ígért neki, amit aztán nem fizetett ki. A férfi tehát papíron károsultja a csalássorozatnak.

A lap szerint az azonban fontos kérdéseket vet fel, mégis mi oka volt a dörzsölt üzletembernek arra, hogy egy ilyen kockázatos bizniszben részt vegyen, még akkor is, ha kimagasló befektetési lehetőséget látott a csalássorozat szereplőinek ajánlatában. Erre az egyértelmű válasz az, hogy semmilyen, kivéve akkor, ha Deák bennfentesebb információkkal is rendelkezett a piramisjátékról.

Ezt a nyomozóhatóság nem tudta igazolni, az mindenesetre általánosságban elmondható, hogy az ehhez hasonló piramisjátékoknál, miután lelepleződik a csalás, az érintettek nagy része úgy próbálja beállítani a saját szerepét, hogy ők csupán károsultjai, nem pedig elkövetői a bűncselekménynek – jegyzi meg cikkében a Magyar Nemzet.

További részletekért kattintson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában