Támadást terveztek

2024.03.03. 13:56

Belgiumban három kiskorút is letartóztattak egy terrorellenes akció keretében

Belgiumban vasárnap reggel négy embert tartóztattak le egy terrorellenes rendőrségi akció keretében, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szélsőséges iszlamista szervezetekkel állnak kapcsolatban – közölte az RTBF közszolgálati média.

MW

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: HATIM KAGHAT

A műveletet a szövetségi rendőrség különleges egységeinek támogatásával hajtották végre, 

az őrizetbe vett személyek közül három kiskorú.

Négy belga városban, Brüsszelben, Charleroi-ban, Ninove-ban és Liége-ben biztonsági intézkedésekkel megerősített házkutatásokat tartottak a hatóságok, azonban nem találtak sem fegyvereket, sem robbanóanyagot.  

Az RTBF azt írja, a gyanúsítottak, akik egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot, feltehetően támadást terveztek. A hatóságok elővigyázatosságból döntöttek a beavatkozás mellett, hogy elkerüljék az esetleges merényletet.

A terrorfenyegetést elemző belga központ (OCAM) pénteken közzétett jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly 41 százalékkal nőtt a terrorizmushoz és szélsőségességhez kapcsolódó fenyegetések száma.

 A bejelentések több mint 40 százaléka iszlamista szélsőségességgel állt összefüggésben, míg a többi esetben nem lehetett az "ideológiai dimenziót" meghatározni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában