Évértékelő interjú

2023.12.30. 14:36

Szánthó Miklós 2023-ról: az év, amikor hivatalossá vált, hogy a magyarországi baloldal hazát árul

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója év végi nagyinterjút adott a Mandinernek.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az interjúban Szánthó Miklós beszélt a woke és a kommunizmus közötti párhuzamról:

A woke lényegében maga a kommunizmus, csak új köntösben. A lényege mindkettőnek ugyanaz: megfosztani az egyént hitétől, nemzeti bekötöttségétől, családjától – ezáltal az ember igazából a hirdetettekkel ellentétben nem szabadabbá, hanem üressé válik

- fogalmazott.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a magyarországi baloldal töretlen mélyrepüléséről és a nyílt társadalom hálózatának külföldi beavatkozási kísérleteiről úgy nyilatkozott:

A magyarországi baloldal minden erkölcsi és morális alapját elvesztette úgy általában is, de kiváltképp a szélsőjobbal való riogatás kapcsán, hiszen ők fogtak össze vígan és dalolva az általuk korábban "nácinak" és "fasisztának" nevezett Jobbikkal. Ha a 2023-as évnek volt egy politikai résztanulsága, akkor az az, hogy nyilvánvalóvá vált: az eredeti marxi tanításhoz hűen a baloldal – idehaza és nyugat-szerte egyaránt – zsidó-keresztyén civilizációnk mindkét tartóoszlopát támadja.

Mint mondta:

Elvált a tüdő a májtól, egyértelműen és kétséget kizáróan bebizonyosodott, mely magyarországi pártokat és politikusokat bérelték fel külföldről, hogy kifejezetten Magyarország ellen dolgozzanak. Tisztult a kép és ez segíti a tájékozódást. Önbevallási alapon kiderült, a magyarországi baloldal milliárdokat kapott a nyílt társadalom hálózatától a tavalyi kampányához, majd az is, hogy ők az elveszett mikroadományládikák fosztogatói.

Magyarország nemzetközi térben betöltött szerepéről, a nemzetközi folyamatokról elmondta:

A "történelem véget ért" liberális paradigmája ért véget, minden tekintetben új hatalmi struktúrák alakulnak ki. A magyar nagystratégia pedig, ha lehet ilyet mondani, jó ezer éve ugyanaz: ne olvasszon be minket egyik vagy másik birodalom se.

Úgy folytatta: "Ha úgy tetszik, a radikálisan érdekalapúnak tűnő magyar külpolitika értékalapú, csak itt az érték a magyar érdek. És az „önző” érdek, a szuverenitásvédelem kiemelt érték, ha hozzávesszük, hogy a magát civilizációs öngyilkosságba hajszoló nyugat politikai tere alapvetően az új dimenziókat behozó globalista-szuverenista megosztottságúvá vált."

A főigazgatót arról is kérdezték, lesz-e 2024-ben CPAC Hungary: 

Lesz. Részletek január elején!

A Mandiner interjúja IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában