Hangulatkeltés

2023.09.01. 20:43

Hódmezővásárhelyi önkormányzat: rendben elindult a tanév

MW

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Totális háborút indított Márki-Zay Péter polgármester a református iskolák ellen. A tanévnyitó előtti nap, még szerdán a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai felfeszítették a tantermeket, és kicserélték a zárakat a református általános iskola által használt épületben, hogy kizárják azokból a diákokat és tanáraikat. A 30. jubileumi tanévet kezdő iskola igazgatónője, Gilicze Judit szerint maga a rémálom, amiben élnek – írja a Magyar Nemzet.

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója, Gilicze Judit azt mondta, a február elején aláírt és módosított használati szerződés szerint jogszerűen használják a földszinti helyiségeket is, három kisebb termet, egy tánctermet és a hozzá tartozó öltözőket és sportszertárat.

Úgy fogalmazott:

hogy ha ezt a tulajdonos önkormányzat vitatja, akkor a jogvitát bírósági úton kellene rendezni, nem úgy, hogy egy nappal a tanévnyitó előtt termeket feszítenek fel, foglalnak el, zárakat cserélnek ki.

Az igazgató kitért arra, hogy a polgármester és a városházi média hónapok óta kelti a hangulatot a református iskola ellen a legképtelenebb vádakkal, miközben ők jogszerűen használják a Petőfi utca 6. szám alatti épület emeleti termeit és az érintett földszinti részt is. Mint mondta, eddig a fenntartó egyházközséggel együtt nem akarták felvenni a kesztyűt, nem akartak nyilatkozatháborúba bocsátkozni.
Erre az ügyre reagált a mai napon a város önkormányzata az alábbiakban:

A Bán Csaba által vezetett egyházközösségnek csak a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan emeleti termeire van használati megállapodása  – ez a közösség a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola fenntartója. A városi közgyűlés 2020-ban hatalmazta fel a polgármestert, hogy a Petőfi utca 6. szám alatti kizárólagos önkormányzati tulajdonú ingatlana kapcsán az első emelet vonatkozásában használati megállapodást kössön. Ezen felhatalmazás alapján 2020. július 27-én a felek használati megállapodást írtak alá. A használati megállapodáshoz kapcsolódóan kötöttek egy megállapodást a közüzemi díjak viseléséről 2021. decemberében, annak érdekében, hogy az önkormányzati ingatlant használó felek a közüzemi díjak egymás közötti viselését megállapítsák

– közölte Hódmezővásárhely Önkormányzata.

Kifejtették álláspontjukat a közleményben, amely teljes terjedelemben IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában