Kivonulás

2023.06.21. 06:34

Hadházy Ákos újabb alkalmat talált, hogy a várban tüntethessen

Az ország­gyűlési képviselő most a szovjet-orosz csapatok kivonulásának évfordulójára hivatkozva hirdet megemlékezést a Karmelita kolostornál.

MW

Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Úgy tűnik, Hadházy Ákos nehezen viseli, hogy a diáktüntetések mára szinte teljesen kifulladtak, és továbbra is minden alkalmat megragad arra, hogy feltűnést keltsen. 

A független ország­gyűlési képviselő most a szovjet-orosz csapatok kivonulásának évfordulójára hivatkozva hirdet „megemlékezést” a Karmelita kolostornál, ahogy fogalmazott: „a kordonkormány és a propagandagépezet székhelyénél”. 

Hadházy, aki ellen a korábbi kordonbontással összefüggésben már az ügyészség is eljárást indított, a közösségi oldalán úgy buzdít: „Ez a nap jó alkalom arra is, hogy több mint három évtizeddel a szovjet kivonulás után emlékeztessünk: a szabadság nem magától értetődő, azért minden nap, újra és újra tenni kell!” 

A péntek délutánra hirdetett demonstráción Hadházyn kívül felszólal 

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere, Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, Majtényi László, a Soros-alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront tagja, valamint Ungváry Krisztián történész is.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában