Elismerés

2023.03.17. 17:32

Pápai kitüntetést kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője

Az Apostoli Szentszék legrégebbi, világi személyeknek adható kitüntetését adományozta Ferenc pápa Solymári Dánielnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének – tájékoztatta a jótékonysági szervezet közleményében az MTI-t.

A Szent Szilveszter Rend Lovagkeresztjét Erdő Péter (b) bíboros esztergom-budapesti érsek, valamint Youssef Absi (k) szíriai melkita görögkatolikus pátriárka adta át Solymári Dánielnek (j) Budapesten, 2023. március 17-én

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence

A Szent Szilveszter Rend Lovagkeresztjét Erdő Péter bíboros esztergom-budapesti érsek, valamint Youssef Absi szíriai melkita görögkatolikus pátriárka március 17-én Budapesten, a Prímási Palotában adta át Solymári Dánielnek. A kitüntetéssel Solymári Dániel a Szentatya és a Szentszék nemzetközi kapcsolatainak érdekében végzett kiemelkedő munkáját, elsősorban a nemzetközi segélyezés és a humanitárius diplomácia terén elért eredményeit ismerte el a katolikus egyházfő.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az elismerésről közvetlenül a pápa dönt. 

A Szent Szilveszter Rend egyébként a legritkábban adományozott kitüntetések közé tartozik. Az 1945 óta rendelkezésre álló iratok tanúsága szerint kevesebb mint tíz magyar ember részesült ebben az elismerésben.

Pápai kitüntetést kapott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője
Fotós: KOVACS Bence / Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A március 17-én átadott pápai kitüntetést Ferenc pápa közelgő magyarországi apostoli útjának előkészítésre időzítették.

Solymári Dániel felsőfokú tanulmányait Magyarországon, majd az Egyesült Királyságban végezte teológia és nemzetközi kapcsolatok szakokon. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál fiatal kora óta önkéntes szolgálatot végez, 2010 óta a szervezet főállású munkatársa, jelenleg nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője. Négy kontinensen dolgozott ember és természet okozta krízisekben, nyomortelepeken, menekülttáborokban, valamint polgárháborúk során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában