A béke pártján

2023.03.04. 18:02

Békepárti határozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Fidesz és a KDNP

A Fidesz és a KDNP az ukrajnai háború kitörése óta elkötelezett a béke iránt, ezért olyan határozatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely leszögezi, hogy Magyarországot senki sem sodorhatja bele a háborúba – jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombaton, online sajtótájékoztatóján.

A parlament ülésterme 2023. március 1-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A fideszes politikus hangsúlyozta,  a békepárti határozatban megszilárdítják elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez. Hozzátette, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli szankciókat, amelyek az energiaszektort sújtják, egyben megerősítik, hogy a fegyverszállítások helyett azonnali béketárgyalásokra van szükség.

Zsigó Róbert kiemelte, 

a békepárti határozat célja az is, hogy felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, egyben kérik, hogy a kormány továbbra is nyújtson humanitárius segítséget Ukrajna számára.

A politikus hangsúlyozta, Magyarország továbbra is ellenáll minden olyan külső vagy belső nyomásnak, amely a háború felé tolná. Hozzátette, a "dollárbaloldal" nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, nem támogatják a békepárti nyilatkozatot. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc pártja sajtótájékoztatón jelezte, nem írják alá, nem támogatják a békepárti határozatot.

Zsigó Róbert kiemelte, ezen nem lepődnek meg, hiszen a "dollárbaloldal" a háború kitörése óta a háború pártján áll, és a mai napig fegyvereket és "élő erőt" küldenének a frontra. Hozzátette, ezt támasztják alá nyilatkozataik, és az is, hogy minden ezzel kapcsolatos brüsszeli állásfoglalást megszavaznak az Európai Parlamentben.

A fideszes politikus hangsúlyozta, teszi ezt úgy a "dollárbaloldal", hogy a 2022-es országgyűlési választáson az emberek világosan döntöttek: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. 

A Fidesz és a KDNP továbbra sem fogja hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba

 – közölte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában