Fölényeskedés

2023.01.06. 07:23

Gyurcsánynak már a baloldalon sem hisznek

Az önérzet minimális jeleit kezdik mutatni a baloldali pártok, amelyek most nem hagyták szó nélkül Gyurcsány Ferenc zavaros szabadversében megfogalmazott, fölényeskedő kioktatásait.

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az együttműködés és a baloldali pártok közötti versengés mellett foglalt állást minapi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök ugyanakkor a tőle megszokott zavaros szabadversében arra is utalt: nem mindenkivel érdemes összefogni, főleg nem az ellenzékben vezető szerepet betöltő DK-nak. „A verseny ugyanakkor nem politikai és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása. Teljesítményversenyre van szükség” – fogalmazott. 

– A szavakkal teljesen egyetértünk, várjuk, hogy a cselekedetekben is megmutatkozzék ez az együttműködés – reagált az ATV-nek Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány már a választás estéjén első számú felelősként nevezett meg a történelmi vereségért. Igaz, Hódmezővásárhely polgármestere is odaszúrt a DK elnökének, mondván: „Egypárti árnyékkormányt alakítottak, hát az sem az együttműködés bizonyítéka.”

Bár az MSZP is üdvözölte Gyurcsány együttműködésre vonatkozó szavait, azt ugyanakkor másképpen látja, hogyan kellene versenyezniük egymással. „Az előválasztás a legjobb eszköz arra, hogy az ellenzéki együttműködésben eldőljön, mi az elfogadhatatlan vagy az egyáltalán nem létező” – fogalmazott Komjáthi Imre. 

– Az LMP jövőképe és értékei egyértelműek, más ellenzéki szereplőkről viszont nem mindig tudni, mit is kínálnak a választóknak. Így pedig lehetetlen kormányt váltani – reagált Ungár Péter, a párt társelnöke. 

A Jobbik pedig azt közölte: nem érzik magukat megszólítva a DK elnöke részéről, akinek az ellenzékhez intézett sorait nem tartják a baloldali politikán kívül értelmezhetőnek. A Momentum a reagálásában úgy fogalmazott, hogy az ő feladatuk nem a Gyurcsány Ferenc szabadverseire való reagálás, hanem hogy az emberek valódi problémáival foglalkozzanak.

Gyurcsány szerint az immár negyedik alkalommal is kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz is tönkrement, mert – mint fogalmazott – „már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa: »a haza minden előtt«”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett – jelentette ki a DK elnöke.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában