Időközi választás

2023.01.18. 06:17

Gyurcsány nélkül sincs több esélye országosan a baloldalnak

A jászberényi eredmény nem jelent országos áttörést az ellenzéknek.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke leadni készül szavazatát az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ismét bizonyosságot nyert az a politikai axióma, hogy az önkormányzati voksolásokon nagyobb súlya van a helyi viszonyoknak – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin.

A XXI. Század Intézet elemzője leszögezte: téves az a következtetés, hogy mivel Jászberényben a DK nem vett részt az együttműködésben, így Gyurcsány nélkül országosan több esélye lenne a baloldalnak.

– Sem a közvélemény-kutatások, sem pedig a valós tapasztalat nem támasztja ezt alá. Az elmúlt hónapok során ráadásul tucatnyi politikus lépett át az MSZP-ből és a Párbeszédből, sőt most már több momentumos polgármester, így Újpest és Sződliget első embere, illetve Miskolcon egy jobbikos politikus is Gyurcsány pártját választotta. Tehát országosan éppen a DK erősödése látszódik – jelentette ki a szakértő.

– Fontos tanulság az is, hogy a baloldal most – ahogy 2019-ben is – úgy volt sikeres, hogy egyesületi formában indultak el. A pártlogókat tudatosan elhagyták, hisz a guruló dollárok ügye tovább rontotta a baloldal megítélését. Hasonlóra számíthatunk számos településen 2024-ben is – vetítette előre Nagy Ervin.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában